Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Με την πιστοποίηση ξενοδοχειακών μονάδων που χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον τοπικά προϊόντα μέσα από την πρωτοβουλία “We do local” μπορεί να προχωρήσει η σύνδεση πρωτογενή και τριτογενή τομέα. Αυτό τονίσθηκε ημερίδα που οργάνωσε το πρωί της Κυριακής η “Τοπική παραγωγή και Φιλοξενία Α.Ε.” που έχοντας ως βασικούς μετόχους την ΑΝΕΚ και ξενοδοχειακές μονάδες έχει ως στόχο να καταφέρει την εισαγωγή τοπικών προϊόντων στον τουριστικό τομέα. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Τοπική παραγωγή και Φιλοξενία Α.Ε.” κ. Ανδρέας Μεταξάς επισήμανε ότι : «Θέλουμε να γίνουμε πιο πολλοί και να πιστοποιηθούν και άλλα ξενοδοχεία γιατί θέλουμε να ενισχύσουμε την εντοπιότητα. Η πρωτοβουλία μας στοχεύει στον τουρισμό και στο ξενοδοχείο. Δεν παρεμβαίνουμε ούτε στο προϊόν που παράγεται ούτε προς το παρών στα εστιατόρια που εκεί υπάρχουν άλλοι οργανισμοί. Θέλουμε να κινητοποιήσουμε τον ξενοδόχο γιατί έχουμε πολύ μεγάλη κατανάλωση, και αυτές οι καταναλώσεις θέλουμε να είναι κατά το πλείστον τοπικές.» Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΕΚ κ. Γιώργος Κατσανεβάκης χαιρετίζοντας την ημερίδα σημείωσε πως «η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την παραδοσιακή φιλοξενία αποτελούν τον οδηγό που καθορίζουν την πορεία μας» , ενώ ο πρόεδρος Δ.Σ. της εταιρείας “Τοπικής παραγωγή και Φιλοξενία Α.Ε.” κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης ανάφερε πως η ιδέα ξεκίνησε από 17 επιχειρηματίες της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης και κυρίως τον κ. Μεταξά που πιστεύοντας σε αυτήν την πρωτοβουλία «θέλησαν να αλλάξουν τα δεδομένα στη τοπική τουριστική αγορά, να στηρίξουν τους τοπικούς παραγωγούς και την κοινωνία , να ενώσουν τις δυνάμεις τους αρχικά στην Κρήτη και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ελλάδα».
Αυτή τη στιγμή τα πιστοποιημένα ξενοδοχεία της πρωτοβουλίας “We do local” σε όλη την Ελλάδα ξεπερνούν τα 30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου