Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

“Γέφυρες” πολιτισμού

Εγκαίνια παρουσία του πρέσβη της Ολλανδίας

31Το “πάντρεμα” σύγχρονων εικαστικών τεχνών και των αρχαίων μνημείων επιτυγχάνεται με την έκθεση “Orange Water 3” που πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.
Mέχρι τις 28 Οκτωβρίου έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών παρουσιάζονται ανάμεσα στα μόνιμα εκθέματα του μουσείου. Η έκθεση εγκαινιάστηκε το βράδυ της Κυριακής παρουσία και του Ολλανδού πρέσβη.
«Είναι μια πολύ σημαντική έκθεση που με μεγάλη χαρά τη διοργανώνουμε και φέτος στην Κρήτη» δήλωσε ο πρέσβης κ. Caspar Veldkamp.
«Ο κάθε καλλιτέχνης προσεγγίζει το θέμα μέσα από τη δική του οπτική γωνία, για αυτό και έχουμε τόσο διαφορετικά έργα (ζωγραφική, βιντεοπροβολές, εγκαταστάσεις, φωτογραφία κ.α.)», ανέφερε ο κ. Αποστόλης Ζολωτάκης που έχει την επιμέλεια της έκθεσης και παράλληλα υπογράμμισε τη συμμετοχή καλλιτεχνών από πολλές χώρες στη συγκεκριμένη έκθεση.
«Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνδεση καλλιτεχνών από διάφορες χώρες καθώς η ιδέα μας είναι να ρίξουμε τα σύνορα και τις προκαταλήψεις μέσω της τέχνης. Η τέχνη μπορεί να αποτελέσει τη γέφυρα που θα φέρεις τους ανθρώπους πιο κοντά. Στην ουσία είδαμε οι ξένοι και οι Έλληνες καλλιτέχνες να μιλάνε την ίδια γλώσσα» κατέληξε ο κ. Ζολωτάκης.
Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης έκανε λόγο για «μια πολύ σημαντική εκδήλωση που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ολλανδίας που έχει μια πολύ ενεργή κοινότητα στην Κρήτη». ικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις από διακεκριμένους Έλληνες, Ολλανδούς αλλά και άλλων εθνικοτήτων εικαστικούς.
Στην   έκθεση συμμετέχουν οι: Ad Arma, Αποστόλης Ζολωτάκης, Truus van den Heuvel, Frans Horbach, Κατερίνα Καλούδη, Νίκος Μπασιάς, Τίτα Μπονάτσου, Mohammed Quraiseh, Ευγενία Κουμαντάρου, Γιάννης Μαρκαντωνάκης, Gert van Oortmerssen, Σπυριδούλα Πολίτη, Henk Puts, Γιώτα Σκαρβέλη, Mark Verdoes, Barb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου