Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Εν αναμονή μελετών για τον επιπρομαχώνα του Αγ. Δημητρίου

Προχωρούν οι ενέργειες για αποκατάστασή του οκτώ μήνες μετά την κατάρρευση 



06Στη διαδικασία ανάθεσης των μελετών για το έργο αποκατάσταση του επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται αυτήν την εποχή η Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων.
Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορίας αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου, η διαδικασία προχωράει γρήγορα καθώς από το Υπουργείο Πολιτισμού δόθηκαν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.
«Η υπηρεσία μας υπέβαλλε αρμοδίως αίτημα για την χρηματοδότηση των μελετών αποκατάστασης. Αυτές εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και προχωράμε τώρα στην υλοποίηση ουσιαστικά των διαδικασιών για να ανατεθούν οι μελέτες αποκατάστασης του επιπρομαχώνα. Οι μελέτες θα ανατεθούν σε τεχνικό γραφείο και στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθούν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) . Ακολουθεί η εύρεση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση των μελετών» ανάφερε η κ. Παπαδοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι ένα σημαντικό τμήμα του επιπρομαχώνα κατέρρευσε στις 11 Φεβρουαρίου του 2017, ενώ λίγες ημέρες μετά ακολούθησε και δεύτερη κατάρρευση συνέπεια των ισχυρών βροχοπτώσεων.
«Πιστεύω ότι προχωράμε καλά, είμαστε ικανοποιημένοι από το ρυθμό αν σκεφτείτε ότι η κατάρρευση έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου, έγινε γρήγορα η μελέτη και η υλοποίηση της αντιστήριξης προλαβαίνοντας την έναρξη της τουριστικής περιόδου και προχωράμε τώρα στις μελέτες αποκατάστασης» είπε η αρχαιολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου