Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Αργά, αλλά προχωράει ο εξωδικαστικός μηχανισμόςΜε αργούς ρυθμούς, αλλά προχωράει τη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού με την οποία οι επιχειρήσεις με τη συνδρομή πιστοποιημένου διαμεσολαβητή θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες κα.
Αυτό τονίσθηκε στην ημερίδα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που διοργάνωσαν από κοινού το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτ. Κρήτης σε συνεργασία με το ΕΒΕΧ και τον Δικηγορικό Σύλλογο υπό την αιγίδα της Τράπεζας Αττικής.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΧ ήταν κατάμεστη από δικηγόρους και οικονομολόγους που ήθελαν να ενημερωθούν για τη νομοθεσία που αφορά το εξωδικαστικό μηχανισμό.
«Στο περιβάλλον της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έχουν μπει περίπου 6.500 επιχειρήσεις, ήδη βρίσκονται σε ένα προχωρημένο στάδιο τακτοποίησης της αίτησης τους και εισαγωγής των στοιχείων τους οι 750 εξ’ αυτών και έχουν υποβάλλει οριστικά την αίτηση οι 150 εξ ‘ αυτών. Είναι μια διαδικασία που ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις προβλέπει μια διαπραγμάτευση 88 ωρών με το διορισμό του συντονιστή εντός της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης. Ήδη βρίσκεται η διαδικασία τακτοποίησης των πρώτων 700 υποθέσεων που έχουν αξιόλογο ενδιαφέρον και για τις οποίες έχουν ενημερωθεί οι σχετικοί φάκελοι και πολύ σύντομα θα υπάρχουν τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων» δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Γιώργος Μαστοράκης.
Από τη μεριά της “Τράπεζας Αττικής” ο Γιάννης Τσακιράκη αναπλ. Διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος για τα προβληματικά δάνεια της τράπεζας μίλησε με θετικά λόγια για τον εξωδικστικό μηχανισμό.
«Είναι μια πολύ καλή προσπάθεια, ένας πολύ καλός νόμος που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει το θέμα των προβληματικών επιχειρήσεων που έχουν βιωσιμότητα σε επίπεδο διατραπεζικό και όλων των άλλων πιστωτών δηλαδή και του κεντρικού δημόσιου φορέα και των ασφαλιστικών ταμείων. Στο νόμο εντάσσονται από τις πιο μικρές μέχρι τις πιο μεγάλες επιχειρήσεις. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή αφετηρία που μπορεί να συμπληρωθεί και στο μέλλον με άλλες διατάξεις και νόμους που θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία να αντιμετωπίσουν το τόσο σημαντικό θέμα των προβληματικών δανείων. Υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομικό επάγγελμα και όσο περνάει ο καιρός και οι τράπεζες και οι νομικοί σύμβουλοι και οι επιχειρήσεις μαθαίνουν. Προς το τέλος του χρόνου θεωρώ ότι θα φανεί πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει» ανάφερε χαρακτηριστικά. Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου ο πρόεδρος κ. Γ. Δασκαλάκης και για το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτ. Κρήτης ο Π. Πετζετάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου