Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Αθώωση του Σεραφείμ Ρίζου

dikastiriaΑθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο εκπαιδευτικός Σεραφείμ Ριζος ο οποίος είχε μηνυθεί από μέλη της “Χρυσής Αυγής” για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος μέλους της οργανωσής τους.
Η δικηγόρος του κ. Ρίζου μίλησε για βιομηχανία μηνύσεων της “Χρυσής Αυγής” σε βάρος αγωνιστών της αριστεράς.
Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ευσταθούσε η κατηγορία και έκρινε αθώο τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Στα δικαστήρια είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης στον Σεραφείμ Ρίζο.


Μετά την αθωωτική απόφαση ο Σεραφείφ Ρίζος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση «η πανηγυρική αθώωση μου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σήμερα, 24 Οκτωβρίου, είναι μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος.
Είναι αποτέλεσμα της συμπαράστασης συνδικάτων, συλλόγων και φορέων.
Οι χρυσαυγίτες για τέταρτη φορά δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, αποδεικνύοντας το θρασύδειλο χαρακτήρα της τακτικής τους.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο ορθός είναι ο ισχυρισμός ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια να στηθεί μια βιομηχανία διώξεων, ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς και των κινημάτων αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, της ανεργίας, του ρατσισμού και των πολέμων. Σε αυτό το βρόμικο, στημένο παιχνίδι η συμμορία της Χρυσής Αυγής έπαιξε εξέχοντα ρόλο.
Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί είναι ένα βήμα για την αθώωση των υπόλοιπων αγωνιστών που διώκονται. Είναι ένα ακόμη μικρό βήμα στο μεγάλο αγώνα, για να καταδικαστούν οι φασίστες και να μπουν βαθιά στη φυλακή για τα εγκλήματά τους και να κλείσουν τα γραφεία τους.
Εκ μέρους της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή -ΚΕΕΡΦΑ Χανίων θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων, την ΑΔΕΔΥ, τη ΔΟΕ τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΕΛΜΕ από όλη τη χώρα καθώς και όλους τους αγωνιστές που στάθηκαν αλληλέγγυοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου