Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011


ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Εκπόνηση μελέτης για τη διάβρωση των ακτών
Δημοσιεύθηκε στις: 24-11-2011

Η εκπόνηση μελέτης για τη διάβρωση που θα αφορά όλη την ακτογραμμή του κόλπου των Χανίων είναι στους στόχους του Δήμου Πλατανιά και της Περιφέρειας, όπως διεφάνη από τη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου κ. Γ. Μαλανδράκη με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Βουλγαράκη.
Το θέμα της διάβρωσης των ακτών συνεχίζει να παραμένει ανοικτό παρά τις κατα καιρούς διαβεβαιώσεις των τοπικών φορέων.
«Είναι ένα θέμα που αφορά τόσο εμάς όσο και τον Δήμο Χανίων. Κάναμε μια συζήτηση με τον κ. Βουλγαράκη για το τι έχει γίνει σήμερα και συμφωνήσαμε ότι υπάρχει αναγκαιότητα για συνολική μελέτη για το βόρειο κομμάτι και στα πλαίσια αυτά θα έλθουμε σε επικοινωνία με φορείς όπως το ΤΕΕ και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για να δούμε τον προσφορότερο τρόπο για να μπούμε στη διαδικασία εκπόνησης μελέτης για όλο τον βόρειο άξονα της παραλίας», ανέφερε μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο κ. Μαλανδράκης.
Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στην περιοχή του Κολυμβαρίου, ο κ. Μαλανδράκης σημείωσε πως «ήρθαμε σε επικονωνία με το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, μηχανικοί του οποίου πιστεύουμε θα βρεθούν μέχρι την Παρασκευή για να δουν το πρόβλημα που υπάρχει και που αυτή τη στιγμή είναι μικρό και ελεγχόμενο».

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ
«Είναι θέμα εβδομάδων η παράδοση του Νηπιαγωγείου στον Ταυρωνίτη και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει δοθεί», ανέφερε ο κ. Μαλανδράκης, αναφορικά με την ολοκλήρωση του Νηπιαγωγείου του Ταυρωνίτη, για το οποίο υπήρχε διαβεβαίωση ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι σε θέση να το παραδώσουν καθώς μένει να αντιμετωπισθούν μόνο μικρά τεχνικά θέματα.
«Εχουμε φροντίσει και έχουμε μεταφέρει με δικά μας έξοδα όλο τον εξοπλισμό από την Αθήνα και σύντομα πιστεύουμε ότι θα μπορεί να δοθεί για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής», ανέφερε ο δήμαρχος.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΟΑΚ
Σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό του ΒΟΑΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες, ο κ. Μαλανδράκης ζήτησε τα συνεργεία να μην σταματήσουν στο Κολυμπάρι αλλά να συνεχίσουν ως την Καλυδωνία. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο τμήμα του ΒΟΑΚ δεν έχει καθαριστεί εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου