Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011


ΑΛΙΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ:
Να επαναλειτουργήσει το Τελωνείο Κισάμου
Δημοσιεύθηκε στις: 03-11-2011

Την ανάγκη να επαναλειτουργήσει και να στελεχωθεί το Τελωνείο Κισάμου επεσήμαναν και στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων οι ψαράδες της Κισάμου, του Κολυμπαρίου και του Πλατανιά, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν γι’ αυτό το θέμα.
Από τη μεριά του ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι της αρμοδιότητάς του. Ωστόσο, τηλεφώνησε στον προϊστάμενο του Τελωνείου Χανίων, τον κ. Θεοδωράκη, για να ενημερωθεί για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ο τελευταίος του επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού και ότι ουσιαστικά η Υπηρεσία του έχει απομείνει με μόλις 9 άτομα δυναμικό καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πάρα πολλές συνταξιοδοτήσεις.
Το Τελωνείο Χανίων είναι διατεθειμένο να στέλνει υπάλληλο για τον εκτελωνισμό των καυσίμων όποτε απαιτηθεί από έναν αριθμό αλιέων, ωστόσο, σύμφωνα με τους τελευταίους, αυτό δεν αρκεί καθώς μένει πίσω μεγάλος όγκος γραφειοκρατικής δουλειάς, που θα την επωμιστούν οι ψαράδες, ενώ πριν την έκανε μόνιμος υπάλληλος του Τελωνείου.
«Μας είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει η κατάσταση όπως ήταν πριν. Θα κάνουμε μια προσπάθεια λίγο - λίγο να βελτιώσουμε την κατάσταση, ώστε να εξυπηρετηθούμε», τόνισε ο κ. Στέφανος Γρηγοράκης, πρόεδρος των αλιέων Κολυμπαρίου και Κισάμου, υπογραμμίζοντας πως «εμείς ως αλιείς δεν θέλουμε να κλείσει το Τελωνείο, θέλουμε να μείνει ανοιχτό με μόνιμο υπάλληλο εκεί, όπως λειτουργούσε εδώ και 120 χρόνια στην περιοχή μας και εξυπηρετούσε όλο τον κόσμο, γιατί, πέρα από τα αλιευτικά, η λειτουργία του αφορά τα ξενοδοχεία, τα ρακοκάζανα, τους φούρνους».
Ακόμα και αν στέλνει το Τελωνείο υπάλληλο για τον εκτελωνισμό των καυσίμων, το ζήτημα, σύμφωνα με τους ψαράδες, είναι η γραφειοκρατία. «Το πρόβλημα είναι στα χαρτιά. Υπάλληλος του Τελωνείου θα έρχεται να εκτελωνίζει τα καύσιμα, αλλά στο τέλος του μήνα θα πρέπει να καταθέσουμε τα χαρτιά για να πάρουμε πίσω την επιστροφή του Φ.Π.Α. Αυτήν τη δουλειά την έκανε πριν ο μόνιμος υπάλληλος στο Τελωνείο Κισάμου και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Τώρα ποιος θα την κάνει; Μιλάμε για πολλή δουλειά, δύσκολη δουλειά, αφού εμείς δεν είμαστε ούτε λογιστές ούτε οικονομολόγοι και δεν τα γνωρίζουμε αυτά τα πράγματα», επεσήμανε ο κ. Γρηγοράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου