Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011


ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Χωριά χωρίς νερό
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 24-11-2011

Χωρίς υδροάρδευση παραμένουν και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, χωριά στην περιοχή του Ακρωτηρίου καθώς το αντλιοστάσιο του Βλητέ είναι ένα από τα 7 στα οποία η ΔΕΗ έχει διακόψει το ρεύμα λόγω χρεών του ΟΑΔΥΚ.
Τα 5 αντλιοστάσια εξυπηρετούν κυρίως την άρδευση που αυτήν την εποχή λόγω των καιρικών συνθηκών δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, ωστόσο η κατάσταση στο Ακρωτήρι είναι δύσκολη καθώς το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ δεν επαρκεί για την ύδρευσή του, ενώ προβλήματα θα υπάρξουν και σε οικισμούς και χωριά των Βουκολιών αν συνεχιστεί η διακοπή ηλεκτροδότησης στο αντλιοστάσιο των Νεριανών.
"Αυτή τη στιγμή έχει γίνει διακοπή σε 7 αντλιοστάσια λόγω χρεών. Η ΔΕΗ δεν δέχεται τη ρύθμιση που προτείνει το Δ.Σ. του ΟΑΔΥΚ και ζητά να δοθεί το 50% των χρεών πoυ είναι της τάξης των 400.000 για να δεχθεί να δώσει ρεύμα. Την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα) θα υπάρχει νέα συνάντηση για το θέμα και ελπίζουμε να υπάρξει λύση", τόνισε ο γεν. διευθυντής του ΟΑΔΥΚ κ. Μάρκος Πατρελάκης. Για το θέμα βρέθηκε στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΟΑΔΥΚ γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος προκειμένου να έχει επαφές με τα στελέχη της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως εκ μέρους της τροίκας υπάρχουν έντονες πιέσεις προς τη ΔΕΗ αλλά και άλλες υπηρεσίες ώστε να είναι πιο πιεστικές σε θέματα είσπρξαξης χρημάτων.

Η ΔΕΥΑΒΑ
"Εμείς κάνουμε έκκληση στον κόσμο να πληρώσει τις οφειλές και γι? αυτό τον λόγο κάνουμε ρυθμίσεις για να τους διευκολύνουμε", αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Γιάννης Σταματάκης, σημειώνοντας πως οι ανάγκες που κάλυπτε το αντλιοστάσιο των Νεριανών αντιμετωπίζονται από τα αντλιοστάσια της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια και αν συνεχιστεί η διακοπή του ρεύματος τότε θα υπάρξει πρόβλημα στα χωριά που καλύπτει. "Ζητάμε από τον κόσμο να μην απαξιώνει το νερό, να μην το αφήνει τελευταίο στην πληρωμή του. Είναι ένα κοινωνικό αγαθό αλλά θα πρέπει να το πληρώνουμε γιατί έχει και κάποιο κόστος η διαχείριση του", τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου