Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Παρέμβαση για τον φόρο ακινήτων
Δημοσιεύθηκε στις: 17-11-2011

Να πάρει θέση για το μείζον θέμα του χαρατσιού κάλεσαν χθες τη Δημοτική Αρχή Χανίων οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Παράλληλα, υπογράμμισαν την ανάγκη να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος, κ. Μ. Σκουλάκης, τοποθετήθηκε πάνω στο ζήτημα, στο πλαίσιο του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου. «Δύο χρόνια τώρα οι κρατούντες ζητούν θυσίες από τον ελληνικό λαό σε μία πολιτική που δεν δίνει διέξοδο. Είναι θυσίες σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, που δεν δίνει ελπίδα. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής έχουμε και αυτά τα χαράτσια, που όχι τυχαία ο λαός μας τα ονόμασε χαράτσια, παραπέμποντάς τα στην Τουρκοκρατία», τόνισε ο κ. Α. Παπαδεράκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων. Ο κ. Παπαδεράκης μίλησε για «εκβιασμούς του ελληνικού λαού» από πλευράς των κυβερνήσεων καθώς «μέσα από τα χαράτσια υπονομεύονται και διακυβεύονται βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα. Σήμερα το ρεύμα, αύριο το νερό, μεθαύριο ποιος ξέρει τι; Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά, πρέπει να ανατραπεί, να αλλάξει».
Για το Εργατικό Κέντρο ο πρόεδρός του κ. Δ. Κορναράκης ανέφερε πως «ζητάμε την αποδέσμευση των χαρατσιών όχι μόνο από τη ΔΕΗ, αλλά από οποιοδήποτε κοινωνικό αγαθό. Ζητάμε από τον δήμαρχο να λάβει θέση σε ό,τι αφορά το θέμα των χαρατσιών», συμπληρώνοντας πως ανεξάρτητα από τα πρόσωπα το ζητούμενο είναι η αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών. Τέλος, τόνισε πως η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 25% με τάσεις αύξησης εξαιτίας των απολύσεων και της εργασιακής εφεδρείας.
«Για άδικη κατανομή των βαρών» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, κ. Δ. Κωνσταντουλάκης, αναφερόμενος στα χαράτσια, ενώ μιλώντας για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων παρατήρησε πως «φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις σε μειώσεις ύψους και 50% σε μία διετία». Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών, κ. Τ. Βάμβουκας, εκφράζοντας την άποψη ότι «ο Δήμος και ο δήμαρχος, με την ιδιότητα που έχει και το κύρος που έχει ως θεσμός, πρέπει να παρέμβει για τους πολίτες που αδυνατούν για πραγματικούς λόγους να πληρώσουν αυτό το χαράτσι, ώστε να μην τους κόψουν το ρεύμα. Νομίζω ότι θα έχουμε ανθρώπινα δράματα». Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για την αρνητική απόφαση Δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε 90χρονη, ενάντια στα χαράτσια.
Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, κ. Γ. Μπικάκης, τόνισε πως οι αγρότες δεν αντέχουν οικονομικά να πληρώσουν τα χαράτσια και όπως και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των φορέων κάλεσαν όλους τους Χανιώτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ αύριο το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου