Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Πλημμυρίδα ηχοχρωμάτων
Screen shot 2015-06-20 at 10.13.35 AMdiorganwtesAπό παραδοσιακά και ρεμπέτικα μέχρι σύγχρονους ήχους, από κλασσικούς δημιουργούς έως νέα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Αυτό και ακόμα περισσότερο είναι η “Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής” που μετά από 3 χρόνια πραγματοποιείται φέτος και πάλι στα Χανιά σε 20 σημεία με τη συμμετοχή εκατοντάδων καλλιτεχνών. Μια πλημμυρίδα μουσικής για τα αυτιά, το μυαλό αλλά κυρίως την καρδιά…
Εφτιαξαν το πρόγραμμα, βρήκαν τα συγκροτήματα, αναζήτησαν τους κατάλληλους χώρους, έψαξαν για υποστηρικτές, απέστειλαν χιλιάδες email, κόλλησαν αφίσες… οι Γιώργος Χατζηδάκης, Κατερίνα Γναφάκη, Νικόλας Ανδρεόπουλος και Κατερίνα Λιοδάκη είναι κάτι παραπάνω από τους… κινητήριους μοχλούς της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στα Χανιά.
Μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τη μουσική και όχι μόνο, που επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στα Χανιά, με ελεύθερη πάντα είσοδο, που βασίζεται στη στήριξη ορισμένων φορέων και ιδιωτών αλλά κυρίως στην εθελοντική εργασία των παιδιών. “Η γιορτή της Μουσικής ήλθε το 1999 στην Ελλάδα. Φέτος συμμετέχουν 34 πόλεις και η όλη γιορτή γίνεται υπό την αιγίδα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Μέσο” και κ. Γιώργο Περό που αποφάσισε να φέρει τον θεσμό που υπήρχε σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και στην Ελλάδα» μας λέει η Κατερίνα Γναφάκη. Το πρόγραμμα ήταν προϊόν ζυμώσεων και συζητήσεων των μελών της Ομάδας.
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Γιώργος «στόχος της γιορτής είναι η διασκέδαση όλων και να προβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σχήματα και καλλιτέχνες. Να εμπλουτιστεί το μουσικό ρεπερτόριο μιας πόλης. Εχουμε φτιάξει ένα set με προτεραιότητα να αναδείξουμε όλα τα μουσικά είδη και τα σχήματα αρκεί να είναι ποιοτικά άρτια». Ανάμεσα στους καλλιτέχνες και πάρα πολλοί από τα Χανιά και την Κρήτη. Αυτό ήταν μέλημα των διοργανωτών.
Η Κατερίνα Λιοδάκη αναφέρει πως «δώσαμε βάση σε δημιουργούς που μένουν εδώ, ζουν εδώ, εργάζονται εδώ παρότι είχαμε αιτήσεις για συμμετοχή απ’ όλη την Ελλάδα. Εχουμε συμμετοχές βέβαια και από την υπόλοιπη χώρα αλλά το μέλημα μας ήταν η τοπική μουσική σκηνή.
Δώσαμε έμφαση και για τα σημεία των εμφανίσεων. Να δέσουν με τα σχήματα που θα εμφανιστούν εκεί αλλά και τη γραφειοκρατική δουλειά που χρειάζεται ώστε να πάρουμε τις σχετικές άδειες από την αρχαιολογία και τις άλλες υπηρεσίες».
ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Τι είναι αυτό όμως που έβαλε στην “πρίζα” μια ομάδα νέων να ασχοληθεί με τη Γιορτή της Μουσικής χωρίς καμία οικονομική απολαβή χωρίς κερδοσκοπικά κίνητρα; Ο Γιώργος απαντά πως «έχουμε την ίδια αγάπη για τη μουσική. Τρεις από εμάς παίζουν και μουσική !Θα ήταν τέλειο αν καταφέρναμε να κάνουμε θεσμό αυτές τις εκδηλώσεις. Να καθιερωθεί ως γιορτή, να αποτελέσει ένα μουσικό γεγονός για τα Χανιά και όλη την Κρήτη» ενώ η Κατερίνα Γναφάκη συμπληρώνει ότι «επειδή έχω ζήσει στο εξωτερικό που τέτοιες εκδηλώσεις είναι θεσμός, θεωρώ ότι είναι κάτι που απουσιάζει από την πόλη μας. Θα θέλαμε να δημιουργήσει ερεθίσματα σε κόσμο που θέλει να κάνει πράγματα, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τη χειμερινή περίοδο».
Για τον Αντρέα η όλη διοργάνωση αποτελεί ένα κίνητρο «για να σηκωθείς από τον καναπέ. Αν δεν το κάνεις δεν θα γίνει τίποτα», ενώ για την Κατερίνα Λιοδάκη έχει σημασία το ότι «ζούμε σε μια πόλη που έχει πολλά πράγματα για να αξιοποιηθούν έχει χώρους, κόσμο που έχει κουλτούρα. Απλά χρειάζονται κάποιοι να ενεργοποιήσουν τα πράγματα!».
Οσο για τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισαν τα παιδιά στην προσπάθειά τους, έχει να κάνει με την πραγματοποίηση ενός τόσο σύνθετου και παράλληλα μεγάλου μεγέθους πολιτιστικού γεγονότος.
«Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι ένας ζωντανός οργανισμός, τη μια μέρα όλα πάνε ρολόι, την επόμενη δύο βήματα πίσω με χίλιους δύο γρίφους να λύσεις για να φτάσεις εκεί που ήσουν στην επόμενη» λέει η Κατερίνα Γναφάκη, ενώ η Κατερίνα Λιοδάκη τονίζει το οικονομικό καθώς μπορεί εισιτήριο να μην υπάρχει, οι διοργανωτές και οι καλλιτέχνες να μην πληρώνονται υπάρχουν όμως και κάποιες δαπάνες που είναι ανελαστικές. «Αναζητήσαμε χορηγούς, επιχειρήσαμε να βρούμε πόρους μέσω του crowdfounding και ξεκινήσαμε με την ιδέα ότι όλη η γιορτή στα Χανιά θα ήταν μικρή και μαζεμένη κάτι που τελικά δεν ίσχυσε» τονίζει.
Τη στήριξη τους στις εκδηλώσεις εξέφρασαν ο περιφερειακός σύμβουλος Δ. Μιχελογιάννης καθώς η Περιφέρεια είναι ανάμεσα στους υποστηρικτές, όπως επίσης η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Β. Περράκη και η πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. Αμαλία Κωτσάκη δηλώνοντας την πρόθεσή τους, η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.σ
Όσο για τα υπόλοιπα… ραντεβού σήμερα και αύριο σε κάποια από τις μουσικές σκηνές.
Περισσότρες πληροφορίες στα:
https://www.facebook.com/europeanmusicdaychania και
https://www.facebook.com/events/1662461320653303/
hiden'seekΝεανικό και ροκ…
Δύο χρόνια ζωής συμπληρώνουν οι Hide ’n Seek, ένα νεανικό ροκ μουσικό σχήμα που αποτελείται από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και που θα εμφανιστεί σήμερα Σάββατο μαζί με άλλα σχήματα του χώρου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας από τις 6 το απόγευμα. Ο Θοδωρής Καμπουράκης (φωνητικά-κιθάρα), Νίκος Διγαλάκης (κιθάρα), Μιχαήλ- Άγγελος Βλαζάκης (ντραμς), Στέλιος Παπαδόπουλος (μπάσο) μας εξηγούν ότι οι επιρροές τους προέρχονται «από νέα συγκροτήματα της ροκ σκήνής όπως οι Sum 41 και οι Green Day αλλά και πιο κλασσικά όπως οι Pink Floyd. Εχουμε γράψει και ένα δικό μας κομμάτι το Illusions».
Όσο για το πώς συνδυάζουν τη μουσική, με τα μαθήματα και τις άλλες δραστηριότητες που έχουν παιδιά στην ηλικία τους ο Θ. Καμπουράκης μας λέει πως «δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Πέρα από τα μαθήματα όμως το ζήτημα για μας είναι η έλλειψη χώρου για να κάνουμε πρόβες. Ο μόνος δωρεάν χώρος είναι στο studio του ΤΕΙ στη Χαλέπα που είναι όμως σε πολύ κακή κατάσταση. Θα θέλαμε κάποιο χώρο πιο οργανωμένο, πιο λειτουργικό», ενώ ο Μιχαήλ-Άγγελος τονίζει πως «για μας, το συγκρότημα είναι το χόμπι μας. Είναι κάτι που μας ξεκουράζει και μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα». «Η συμμετοχή σε ένα σχήμα σε κάνει καλύτερο ως μουσικό και σε βοηθάει να περάσεις δημιουργικά τον χρόνο σου» είναι τα λόγια του Στέλιου.
Το σχήμα θα εμφανιστεί στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής και τα παιδιά είναι χαρούμενα γι’ αυτό καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε «στα Χανιά γίνονται αρκετές συναυλίες. Δεν έχουμε παράπονο, αλλά οπωσδήποτε είναι σημαντικό για μας να εμφανιστούμε την ημέρας της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής».
Μπορεί το συγκρότημα να έχει ζωή μόλις 2 ετών αλλά έχει εμφανιστεί σε 20 συναυλίες στα Χανιά με πολύ θετικά σχόλια αλλά και μερικά απρόοπτα.
«Από αυτές θυμάμαι ένα live στο Πολυτεχνείο. Παίζαμε το Hit the road Jack και εμφανίσθηκαν κάτι τυπάδες πάνω σκηνή παίζοντας φυσαρμόνικα και τραγουδώντας με στυλ ρέγγε και είχε πολύ φάση» λέει ο Στέλιος, ενώ ο Μιχαήλ-Άγγελος θυμάται μια εμφάνιση στον προμαχώνα San Salvatore όπου «παίζαμε το can’t stop των Chili Peppers που αποδείχθηκε πολύ… γκαντέμικο αφού από την αρχή μέχρι το τέλος πήγαν όλα λάθος…». Όσο για τον Θοδωρή θυμάται «το πάρτι του σχολείου μας όπου παίξαμε μετά από 3 μήνες αδράνειας και ήμασταν πολύ χαλαροί. Ολα πήγαν τέλεια, ήταν από τις καλύτερές μας εμφανίσεις μας.»
PASSPARTOUTPasse Partout στην Πύλη της Aμμου
«Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μας, είναι ο ακροατής να φεύγει με την ψυχή πιο γεμάτη», λέει ο Γιάννης Γιαννακάκης, καθηγητής μουσικής που μαζί με τους συναδέλφους του Γιώργο Μπογιατζή και Τίτο Σμυρνάκη και 26 μαθητές και φοιτητές αποτελούν τους Passe Partout. Eνα μουσικό σύνολο που θα εμφανιστεί στις 9:30 (ακριβώς!) στην Πύλη της Άμμου, την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα και την Τρίτη με ελληνικά τραγούδια, αλλά και ξένο ρεπερτόριο.
«Ερχόμενος κάποιος στο live μας δεν θα ακούσει μια χορωδία ή μια ομάδα Ωδείου με αυστηρές ακροάσεις κ.λπ. Μας ενδιαφέρει η διάθεση, το συναίσθημα που μπορεί να εκφράσει κάποιος μέσα από ένα τραγούδι και όχι αν το πει απόλυτα σωστά ή όχι. Γι’ αυτό και ο στόχος μας είναι ο ακροατής να φύγει με έντονα συναισθήματα. Αυτός είναι ο στόχος μας» εξηγεί ο Γιάννης Γιαννακάκης. Το σχήμα είχε παρουσιάσει ένα flash mob τον Δεκέμβριο του 2012 στην Δημοτική αγορά, το 2013 εμφανίσθηκε στην πίσω αυλή του μέγαρου “Τριανόν”, πέρυσι στις πρώην Δικαστικές φυλακές Χανίων και στόχος του είναι να κάνει ζωντανές εμφανίσεις σε ιδιαίτερους και ξεχωριστούς χώρους. Γι’ αυτό και φέτος επέλεξαν τον καταπληκτικό χώρο της Πύλης της Άμμου. «Εδώ θα δούμε όλοι τα Χανιά από μια διαφορετική γωνιά. Το να καθίσεις κάτω από τα αλμυρίκια, να τραγουδήσεις μαζί με άλλους είναι κάτι που δεν έχεις ευκαιρίες να το απολαύσεις συχνά. Επίσης αρχή της ομάδας μας είναι ότι εμφανιζόμαστε δωρεάν, δεν θέλουμε να έχουμε τη σχέση του “άξιζε ή δεν άξιζε τα λεφτά” του. Θέλουμε να είναι τόσο καλύτερο ώστε ο ακροατής πει ότι “άξιζε να είχε εισιτήριο”. Αυτός είναι ο στόχος μας» λέει ο κ. Γιαννακάκης.
Πρόσκληση σε όλους να βρεθούν στην Πύλη της Άμμου απευθύνει ο Γιώργος Μπογιατζής. «Ο συνδυασμός της ιδιαιτερότητας του χώρου και ότι θα δούν μια ομάδα παιδιών με όρεξη, ταλέντο και διάθεση να προσφέρουν τη δουλειά τους και να την κοινωνήσουν, πιστεύω ότι αποτελεί τον καλύτερο λόγο για να έλθει καποιος την Κυριακή, τη Δευτέρα, την Τρίτη ή και τις τρεις ημέρες στη συναυλία μας» λέει.
«Τα παιδιά συμμετέχουν με τόσο πάθος και τόση όρεξη που πραγματικά αξίζουν την προσοχή μας. Η μουσική είναι μια δημιουργική διέξοδος όχι μόνο για τους νέους αλλά και για μας τους μεγαλύτερους» τονίζει ο Τίτος Σμυρνάκης.
Οσο για τα παιδιά που συμμετέχουν, ο Δημήτρης Καπουράνης τονίζει πως το “μεγάλο όπλο” των Passe Partout είναι ότι «λειτουργούμε περισσότερο σαν μια παρέα, με μουσική άποψη», ενώ για τη Μαρία Χριστίνα-Σπηλιανάκη από τα νέα μέλη του σχήματος, το πρόγραμμα του σχήματος χαρακτηρίζεται «από τη μεγάλη ποικιλλία. Θα αποδώσουμε τραγούδια από Χάρις Αλεξίου και Παύλο Σιδηρόπουλο μέχρι Christina Aguilera, τα έχουμε συνδέσει με ένα τρόπο ώστε όλο το πρόγραμμα να ακούγεται ενδιαφέρον και ξεχωριστό».
Τέλος ο Αλέξανδρος Δημητριάδης σημειώνει πως η όλη εμφάνιση… μόνο μονότονη δεν θα είναι για τους ακροατές της καθώς τα παιδιά έχουν κοπιάσει πολύ για να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα.
rembetes1Οι ρεμπέτες του ντουνιά
Γιορτή μουσικής… χωρίς ρεμπέτικο δεν γίνεται. Το κατεξοχήν λαϊκό αυτό είδος τέχνης που τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους, θα εκπροσωπήσουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι Παναγιώτης Σκευάκης (μπουζούκι), Γιάννης Πετράκης (μπουζούκι), Ηλίας Μπόικος (κιθάρα) μαζί με τους Ηλία Ψυλλάκη και Βασίλη Κλαπάκη που θα εμφανιστούν στις 8 το απόγευμα της Κυριακής στον πεζόδρομο της Ποττιέ.
«Το ρεμπέτικο είναι αυθεντική λαϊκή έκφραση, δεν υπάρχει διαμεσολάβηση από εταιρείες και συστήματα προώθησης. Αυτό ενθουσιάζει και κόσμο που ακούει και άλλα είδη μουσικής. Και είναι ένα τραγούδι που μιλάει για απλά καθημερινά πράγματα που μπορεί να ακούσει οποιοσδήποτε» αναφέρει ο Ηλίας, ενώ ο Παναγιώτης συμπληρώνει πως «είναι η σφοδρότητα και η γλαφυρότητα των στίχων του Ρεμπέτικου που ενθουσιάζει τον κόσμο. Οι ρεμπέτες πιάνουν ένα θέμα και του αναλύουν όλη τη φιλοσοφία με απλό τρόπο χωρίς λόγιες εκφράσεις και δύσκολα σχήματα. Η παρανομία
-με την οποία πολλοί έχουν συνδυάσει το ρεμπέτικο- είναι ένα μικρό τμήμα του και έχει υπερπροβληθεί για διαφημιστικούς λόγους». Από τη μεριά του ο Γιάννης επισημαίνει πως το ρεμπέτικο «έχει μια αντισυστημικότητα, γιατί εξέφρασε κοινωνικά στρώματα που ήταν αποκλεισμένα από τις κυρίαρχες τάξεις και τον κυρίαρχο πολιτισμό της εποχής.
Αυτό εκφράζεται με μεγάλη αυθεντικότητα από αυτή τη μουσική».
Στα Χανιά υπάρχει κοινό για το ρεμπέτικο και τα τελευταία χρόνια και πολλά νέα παιδιά που δοκιμάζουν να παίξουν και να τραγουδήσουν. Όμως «…είμαστε σχετικά πίσω στο να διαμορφωθεί μια κουλτούρα πάνω στο ρεμπέτικο. Κόσμος όμως που ψάχνεται υπάρχει αρκετός» αναφέρει ο Γιάννης, ενώ για το αν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι, ο Ηλίας λέει πως «τα μαγαζιά που μπορεί να υποστηρίξουν ένα ρεμπέτικο σχήμα δεν είναι πολλά. Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη υπάρχουν, στα Χανιά όχι και τόσο.»
Οσο για εκείνους που θα βρεθούν αύριο το απόγευμα στην οδό Ποτιέ οι ρεμπέτες συνομιλητές μας, υπόσχονται ότι «θα βρουν μια καλή παρέα, θα ακούσουν κομμάτια που ξέρουν και άλλα που δεν ξέρουν αλλά θα τους δημιουργήσουν αίσθηση. Μπορεί να παίξουμε κομμάτια που έχουν ηχογραφηθεί τη δεκαετία του ’20 και άλλα από τη δεκαετία του ’80.
Όλα αυτά δημιουργούν ένα συνεκτικό σχήμα. Η αίσθηση που θα έχουν ακούγοντας τα τραγούδια αυτά θα είναι πάνω κάτω η ίδια· η αίσθηση της παρέας, της κοινωνικής επαφής που έχει χαθεί τις ημέρες μας» τονίζει ο Ηλίας, ενώ ο Γιάννης επισημαίνει πως για κάποιον που θέλει να δει τι είναι το ρεμπέτικο προτείνει «τη διάλεξη του Μάνου Χατζηδάκη το 1949 που αποτελεί μια πραγματική τομή για τα μουσικά πράγματα».
WDEIOMANIOYDAKHΗ μουσική πάνω από όλα
Η μουσική… πάνω από όλα λένε οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Ωδείου “Ι. Μανιουδάκης” που στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής θα δείξουν ένα δείγμα των ικανοτήτων τους αύριο το πρωί και το απόγευμα στον χώρο του “Δ. Βλησίδης”. Το πρωί στις 11 θα γίνουν οι ατομικές παρουσιάσεις αρχάριων σπουδαστών και στις 5 το απόγευμα θα παρουσιαστεί η δουλειά των προχωρημένων σπουδαστών του Ωδείου.
Ανάμεσα στους μαθητές που θα δούμε η Χαριλιάνα Μποτωνάκη που παίζει πιάνο και η Δήμητρα Σαρτζετάκη μαθήτρια της τάξης του βιολιού. «Η βασική μου επιρροή για να ασχοληθώ με τη μουσική ήταν ο παππούς μου. Του άρεσε πολύ η μουσική και το βιολί ειδικότερα αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε ποτέ να μάθει. Αυτός μου πρότεινε να δοκιμάσω και στη συνέχεια ανακάλυψα πόσο μαγικό είναι» μας λέει η Δήμητρα, ενώ η Χαριλιάνα εξηγεί πως «είναι πραγματικά φανταστικό να ξεκινάς από το αρμόνιο χωρίς να ξέρεις πολλά πράγματα και να φτάνεις σε ένα σημείο πιάνο. Ανεβαίνοντας τις τάξεις στο σχολείο τώρα που φτάνεις σε ένα σημείο που να μπορείς να αποδώσεις έργα μεγάλων μουσικών που έχουν απίστευτες αρμονίες».
Η μουσική για τη Χαριλιάνα δεν είναι απλά μια ευχάριστη απασχόληση. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει «σε βοηθάει να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματά σου, να μπεις από την άλλη σε ένα δικό σου κόσμο, χωρίς κανόνες και χωρίς να σε ενδιαφέρει τι θα πει ο άλλος. Κερδίζεις την ηρεμία, τη φυγή από την πραγματικότητα έστω και για λίγο». Για όσους βρεθούν αύριο στο “Δ. Βλησίδης” η Δήμητρα τους καλεί να δείξουν κατανόηση καθώς «είμαστε ακόμα μαθητές» αλλά και «καλή διάθεση αφού σίγουρα θα ακούσουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα».
«Μέσα από εκδηλώσεις όπως η Ευρωπαϊκη Γιορτή της Μουσικής προάγεται η τέχνη της μουσικής σε όλες τις μορφές και στο Ωδείο μας υπάρχουν σχήματα που μπορούν να αποδώσουν ακούσματα όλων των μορφών της» μας δηλώνει ο κ. Γιάννης Καστρινάκης, δάσκαλος του Ωδείου τονίζοντας πως οι θεατές της παράστασης των μαθητών του Ωδείου «σίγουρα θα ευχαριστηθούν, θα περάσουν ωραία, θα διασκεδάσουν και να φύγουν γεμάτοι πνευματική τροφή και ακούσματα. Τα παιδιά μας είναι πραγματικά ιδιαίτερα και μοναδικά. Οπως και όλα τα παιδιά που ασχολούνται όχι μόνο με τη μουσική αλλά και τις τέχνες γενικότερα. Η μουσική έχει και ηθικοπλαστικό χαρακτήρα και τα παιδιά μόνο κερδίζουν από αυτή τους την ενασχόληση».
Καταλήγοντας τονίζει πως το Ωδείο έχει την αναγνώριση και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, όχι όμως και το ανάλογο ενδιαφέρον από τους επίσημους θεσμούς και φορείς.
Η γιορτή μουσικής σε αριθμούς
Προετοιμασία για τη γιορτή… 4 μήνες
Εκδηλώσεις… 20
Σχήματα που μετέχουν… πάνω από 70
Καλλιτέχνες… 250 άτομα
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20/6
ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙΣΙ
Κρητική, παραδοσιακή μουσική
Ώρα έναρξης 7 μ.μ.
Στους Ήχους του Λαούτου
Γιάγκος Χαιρέτης και Hafiz Akur
Νεκτάριος και Ευτύχης Κωστάκης και το σχήμα τους
Αγγελάκης Γιάννης και Φουντουλάκης Μανώλης
ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
Rock, Συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα
Ώρα έναρξης 6 μ.μ.
Hide ‘n’ Seek
Hemingways
The sticky notes
Swing, blues, funk, fusion, rock ‘n’ roll
Ώρα έναρξης 9 μ.μ.
The Muffins
Quote Laughter
ΑΥΛΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Ακουστική συναυλία με ακούσματα της Ανατολής και Δύσης
Ώρα έναρξης 7 μ.μ.
Ειρήνη Βούζη – φλάουτο / Ελένη Τσαουσάκη – άρπα
Νεκτάριος Μητριτσάκης – σιτάρ
Σταμάτης Διαμαντόπουλος – ukulele
ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΡΗΝΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ
Ηχητική περφόρμανς
Ώρα έναρξης 8 μ.μ.
Μαρίνος Κουτσομιχάλης
ΟΔΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
(σε συνεργασία με την Als Gallery)
Ώρα έναρξης 8 μ.μ.
Βραδιά μουσικής με τον Γιώργο Μαυρομανωλάκη
και εγκαίνια έκθεσης της Μαρίας Φωτεινάκη
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Προβολή ντοκιμαντέρ “Εδώ δεν υπάρχει άσυλο”,
Ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.
Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας της δεκαετίας του ’80 (punk, post punk, new wave)
Σκηνοθέτης: Μιχάλης Καφαντάρης
Διάρκεια: 116’
HOSTEL BAR
Ώρα έναρξης: 11 μ.μ.
DJ sets από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του JOY radio
ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΡΗΝΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ
Noise-rock
Ώρα έναρξης 00:00
HAU
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/6
ΘΕΑΤΡΟ “Δ. ΒΛΗΣΙΔΗΣ”
(σε συνεργασία με το Ωδείο Μανιουδάκης)
11η Ετήσια Μουσική Εκδήλωση
Α’ ΜΕΡΟΣ
Ώρα έναρξης 11 π.μ.
Ατομικές παρουσιάσεις αρχαρίων σπουδαστών
Β’ ΜΕΡΟΣ
Ώρα έναρξης 5 μ.μ.
Προχωρηµένοι σπουδαστές και μικρά μουσικά σύνολα παραδοσιακής, έντεχνης και κλασικής μουσικής, μοντέρνο ροκ σύνολο ηλεκτρικής κιθάρας καθώς και παιδική – νεανική χορωδία.
ΟΔΟΣ ΣΑΡΠΗΔΟΝΟΣ
(σε συνεργασία με τα καφέ 2 Λουξ, Ιπποπόταμος & Bororo)
Παζάρι Βινυλίου και Dj Sets
Ώρα έναρξης 6.30 μ.μ.
DJ sets από το Τσαρούχι Soundsystem (convoitise, Noisy Fly, B-Digital, SubDime, Blossom + guests) και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του ΚΡΗΤΗ FM
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ
Σχολικές χορογραφίες, workshop, βραδιά tango,
6.30 – 7 μ.μ. Σχολικές χορογραφίες από τη σχολή χορού “Εν χορώ”
7 – 7.45 μ.μ. Μάθημα «μουσικότητα και tango» και παρουσίαση από τους δασκάλους Frini & Dimitris
7.45 – 9.30 μ.μ. Βραδιά tango με συμμετοχή όλων των ομάδων
ΤΕΡΜΑ ΑΚΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ (ΝΕΩΡΙΟ ΜΟΡΟ)
(σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων)
Ghetto, funk, old school, hip hop, 80’s 90’s, Salsa Cuba, Cha-cha, Kizomba, Μerengue.
Ώρα έναρξης: 7.30 μ.μ.
Dj Wolve, Encore, Dos Bandidos
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΤΙΕ
Ρεμπέτικο, λαϊκό πρόγραμμα
Ώρα έναρξης 8 μ.μ.
Μπόικος Ηλίας, Σκευάκης Παναγιώτης, Πετράκης Γιάννης, Κλαπάκης Βασίλης, Ψυλάκης Ηλίας
ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΡΗΝΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ
Μουσική performance βασισμένη στην ποιητική συλλογή του ποιητή Νίκου Αλέξη Ασλάνογλου (1931 – 1996)
Ώρα έναρξης 8 μ.μ.
Διάρκεια performance: 35’
Μουσική: Ξέφρενο Αερόστατο
Βίντεο: Δανάη Σύρρου
ΑΥΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ
μουσική βραδιά jazz
Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.
Λευτέρης Παπαδάκης – μπάσο, Κατερίνα Δαμβόγλου – φωνή, Ευριπίδης Σταματίου – πιάνο
ΤΑΡΑΤΣΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Experimental
Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.
Feliformia: Δημήτρης Μπαρνιάς (feedback electronics, sampling) και Έλια Βεργανελάκη (pianica, κρουστά, φωνή)
ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ
(σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα Passe Partout)
Μουσικοθεατρική παράσταση
Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.
ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
garage, psychedelic rock, lo-fi, noise
Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ.
ΟΙ ΧΑΡΟΙ, The Velvoids, Acid Barretts, Whereswilder
ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΡΗΝΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ
Μουσική performance
Ώρα έναρξης 01:00
Παλαιστίνη 2
Read more: http://www.haniotika-nea.gr/plimmirida-ichochromaton/#ixzz3dmsbM65B
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου