Παρασκευή 24 Μαΐου 2013
ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΜΥΡΙΔΑ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
Κοκτέιλ με... τσικουδιά!
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 24-05-2013 10:36:01
Κοκτέιλ με πρώτη ύλη την τσικουδιά έχουν αρχίσει να γίνονται μόδα ανάμεσα στους τουρίστες της Κρήτης.
Αντικαθιστά σ’ αυτά το αλκοόλ κι έτσι δημιουργούνται το 'Sex on the Mountains' αντί του 'Sex on the Beach', το 'Μαύρο Σαρίκι' αντί του 'Βlack Russia', το 'Μαργαριτάκι' αντί του 'Μαργαρίτα', όπως επίσης το 'Ρακί Ντάκιρι' αντί για το γνωστό 'Ντάκιρι', το 'Καϊπιράκι' αντί του 'Καϊπιρένια' και 'Τσικουδίτο' αντί του 'Μοχίτο'. Εμπνευστές της ιδέας ο μπάρμαν Τίτος Πανηγυράκης και ο Νικήτας Παΐζης, στο μαγαζί του οποίου στην Αλμυρίδα Αποκορώνου ξεκίνησε η μόδα. Καθημερινά δεκάδες ξένοι προσέρχονται για να δοκιμάσουν τα γνωστά κοκτέιλ, παραλλαγμένα μέσα από την κρητική παράδοση.
«Σκεφτόμασταν να κάνουμε κάτι διαφορετικό για το μπαρ. Δοκιμάσαμε την τσικουδιά σε διάφορα κοκτέιλ και πραγματικά στα περισσότερα ταίριαζε πολύ ως γεύση. Γιατί λοιπόν να μην το κάνουμε κι εμείς;», μας εξηγεί ο Τίτος. Εχοντας εργαστεί σε μπαρ στο Μαϊάμι γνωρίζει καλά τι επιθυμεί ο πελάτης.
Μια παρέα Νορβηγίδων είναι εκείνη που παραγγέλνει πρώτα δύο 'Τσικουδίτο' και ένα 'Λευκά Όρη', ενώ στη συνέχεια δοκιμάζει κρητικά κοκτέιλ μια μεγάλη παρέα νεαρών Γάλλων. «Είναι καλύτερο και από το κανονικό ποτό. Εχει εξαιρετική γεύση και δίνεται σε πολύ καλή τιμή», λένε τα νεαρά παιδιά.
«Η πρώτη ύλη είναι δική μας και είναι αγνή. Την τσικουδιά την παράγω ο ίδιος στο ρακοκάζανο. Κάναμε πολλές δοκιμές και είδαμε ότι πραγματικά ταιριάζει άριστα και στο 'Ντάκιρι', στη 'Μαργαρίτα', στο 'Καϊπιρένια' σε πάρα πολλά κοκτέιλ. Την πρώτη ιδέα την πήραμε από έναν μπάρμαν στην Αγία Μαρίνα στα Χανιά που είχε φτιάξει το 'Τσικουδίτο', μια παραλλαγή του 'Μοχίτο' με τσικουδιά. Με βάση την ιδέα αυτή προχωρήσαμε στη δημιουργία και άλλων κοκτέιλ», μας εξηγεί ο Νικήτας Παΐζης.
Μια δοκιμή πείθει και τον πιο δύσπιστο ότι το προϊόν είναι καλό. Με πολλή τέχνη και μεράκι ο Τίτος σπάει τον πάγο, κόβει μέντα και όχι δυόσμο για το 'Τσικουδίτο', χτυπάει τις φράουλες στο μπλέντερ για το 'Ρακί Ντάκιρι'. «Τα κοκτέιλ με τσικουδιά δεν είναι πιο βαριά από τα υπόλοιπα. Η τσικουδιά είναι στις κατάλληλες δόσεις, ώστε να μην κυριαρχεί πάνω στα υπόλοιπα υλικά των κοκτέιλ», αναφέρει ο μπάρμαν, ενώ ο Νικήτας Παΐζης τονίζει πως «η τσικουδιά είναι κανονική, 17 βαθμών».
Πλέον στην Αλμυρίδα, μια περιοχή που ζει αποκλειστικά με τον τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες, τα κρητικά κοκτέιλ με τσικουδιά έχουν γίνει πραγματική μόδα καθώς στην τιμή των 5 ευρώ το σύνολο των τουριστών τα προτιμά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου