Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

 


Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, 2020

Κουζίνα αλληλεγγύης κάθε Κυριακή στα Χανιά

Περισσότερες από 70 μερίδες φαγητό προσφέρει κάθε Κυριακή η “Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης” που ξεκίνησε να επαναλειτουργεί και πάλι το τελευταίο διάστημα στο χώρο του “Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών” στην οδό Χατζημ. Νταλιάνη.

Η λειτουργία της “Συλλογικής Κουζίνας Αλληλεγγύης” είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς είναι η μοναδική που λειτουργεί τις Κυριακές στο κέντρο της πόλης προσφέροντας φαγητό σε κάθε ανήμπορο, ανεξάρτητα της εθνικότητας, της θρησκείας, του χρώματος κ.ά.
Το φαγητό μαγειρεύεται στο χώρο του “Στεκιού” από ανθρώπους της “Συλλογικής Κουζίνας Αλληλεγγύης” το πρωί της Κυριακής και στις 4 ξεκινάει η διανομή του σε κεσεδάκια.
Στους ανθρώπους που έρχονται να πάρουν φαγητό δίνονται δικαιολογητικά για τη μετακίνηση τους το χρονικό διάστημα μεταξύ 3-6 το απόγευμα, ώστε να έλθουν στη Χατζημιχάλη Νταλιάνη προκειμένου να πάρουν τη μερίδα τους από το συσσίτιο. Εκτός από τη μερίδα το φαγητό προσφέρεται φρούτο, ψωμί και
σαλάτα.
Όπως μας είπαν από τη “Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης” τα τρόφιμα αγοράζονται από το ταμείο της κουζίνας στο οποίο συνεισφέρουν όσοι επιθυμούν, κάποια είδη όπως το ψωμί το παίρνουν από φούρνο της πόλης που το προσφέρει, ενώ από τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς μετά από συνεννόηση των ανθρώπων της συλλογικής κουζίνας δίνονται επίσης κάποια προϊόντα.
«Το καλοκαίρι το συσσίτιο αυτό γίνονταν στο χώρο της κατάληψης “Ρόζα Νέρα” όπου υπήρχε η υποδομή και εξωτερικός χώρος μεγάλος ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να φάνε εκεί το φαγητό τους και σίγουρα ήταν καλύτερα τα πράγματα» σημείωσαν τα μέλη της “Συλλογικής Κουζίνας Αλληλεγγύης”.
Στο χώρο της Terra Verde (Πράσινη Γη) μπορούν όσοι θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια να προσφέρουν προϊόντα μακράς διαρκείας όπως όσπρια (ρεβίθια, φασόλια, φακές), ζυμαρικά (μακαρόνια, κριθαράκι, πέννες κ.α. κοντά ζυμαρικά), ρύζι, πελτέ, κύβους, λάδι, ζάχαρη, αλάτι κ.ά.

 

Στο 4ο podcast της σειράς, επισκεπτόμαστε την παλιά πόλη των Χανίων, για να ανακαλύψουμε το πιο μεγάλο, το πιο εντυπωσιακό αλλά και παραγνωρισμένο μνημείο της. Τις βυζαντινές και βενετσιάνικες οχυρώσεις.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου