Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

 


Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, 2020

Επεισόδια και συλλήψεις στα Χανιά (vid & φωτ.)

Επεισόδια προκλήθηκαν στην πλατεία της Δημοτικης Αγοράς ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ενώ έγιναν και 8 συλλήψεις.

Από τους συλληφθέντες, οι 7 αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια και παράβαση υγειονομικών μέτρων ενώ ο 8ος παραμένει υπό κράτηση γιατί, σύμφωνα με την Αστυνομία, εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση από το 2009.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι περίπου 50 διαδηλωτές βγήκαν στη πλατεία προκειμένου να προχωρήσουν σε πορεία. Η αστυνομία τους έδωσε διορία 1 λεπτό να αποχωρήσουν και μόλις αυτό  πέρασε, τους πήραν τα πανό, επικράτησε ένταση, έγιναν ρίψεις κρότου λάμψης, χρήση “φυσούνας” που κάνει περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και έγιναν 8 συλλήψεις.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων έχουν μεταβεί δικηγόροι για τους συλληφθέντες.

Εν τω μεταξύ, αποχώρησαν από την οδό Χάληδων οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα και δηλώνοντας ότι δεν αποχωρούν αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες ενώ από την αστυνομία τους παρακολουθεί από μακριά.

Νωρίτερα, αφού οι διαδηλωτές είχαν απωθηθεί από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ξεκίνησαν νέα πορεία από την συμβολή των οδών Αποκορώνου και Κυδωνίας ωστόσο εγκλωβίστηκαν από την Αστυνομία και η πορεία διαλύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συμπληρώνονται 12 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ενώ έχουν απαγορευτεί οι συναθροίσεις και οι συγκεντρώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου