Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Μικρά – μικρά από την εκδήλωση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών”

43730554_280150782839191_1474608224295452672_n[Υπερταμείο και ΣΥΡΙΖΑ] Την αντίθεση της στην υπερψήφιση από τη δημοτική ομάδα της “Πρωτοβουλίας” της κατασκευής 8 νέων σχολείων με ΣΔΙΤ κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος κα Κ. Βουτετάκη. Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στο “Υπερταμείο” τονίζοντας πως θα έπρεπε η αντίδραση της δημοτικής ομάδας να είναι πιο έντονη και σημείωσε πως δεν θα ήθελε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες η ίδια δεν έχει σκοπό να είναι υποψήφια.
Το θέμα απασχόλησε τις τοποθετήσεις των μελών της Ομάδας με την πλειοψηφία να σημειώνουν πως η “Πρωτοβουλία Πολιτών” ακολούθησε «αυτόνομη πορεία και ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει σεβαστεί απόλυτα» για αυτό όπως «είπαν σε πολλά θέματα δεν είχαμε κοινές θέσεις». Ειδικά για το θέμα του “Υπερταμείου” ο κ. Λευτέρης Βεργεράκης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να εκχωρηθεί κανένα από τα αρχαιολογικά και πολιτιστικά μνημεία καθώς και η ίδια η νομοθεσία το προστατεύει αλλά δεν θα το επιτρέψει και το Υπ. Πολιτισμού και η πλειοψηφία της διοίκησης του “Υπερταμείου” που δεν ανήκει στους δανειστές. Σημείωσε επίσης ότι «το θέμα “σηκώνεται” για προφανείς αντιπολιτευτικούς λόγους».
Στο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της κίνησης Γ. Σαρρής λέγοντας πως οι διαφοροποιήσεις της κας Βουτετάκη είναι «σεβαστές», τόνισε πως «στηρίξαμε το ψήφισμα του Δήμου Χανίων για το Υπερταμείο» και άφησε αιχμές σε βάρος των κ. Φορτσάκη, Διγαλάκη και των τοπικών στελεχών της ΝΔ που «από τη μια ήθελαν να ξεπουλήσουν το κτήριο της Μεραρχίας για να γίνει ξενοδοχείο και τώρα… δήθεν κόπτονται για τα μνημεία όταν και οι βουλευτές της ΝΔ είχαν ψηφίσει την ίδρυση του Υπερταμείου».
[ΑΙΧΜΕΣ] Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Σαρρής πέρα από την παράταξη Βάμβουκα και στις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Αρχικά για τις δημοτικές ομάδες του κ. Σκουλάκη και του κ. Παπαδογιάννη σχολίασε πως «ήταν εμφανής η απουσία τους από τις επιτροπές και τα όργανα του δήμου π.χ. στην οικονομική επιτροπή η παράταξη Σκουλάκη από τις 100 συνεδριάσεις δεν συμμετείχε στις 90!». Βολές όμως υπήρξαν και εναντίον του κ. Παπαντωνάκη, σημειώνοντας πως οι υπόλοιπες παρατάξεις τον ψήφισαν για να συμμετέχει στις επιτροπές αντί των συμβούλων της “Πρωτοβουλίας” παρότι η τελευταία είχε τριπλάσιο εκλογικά ποσοστό, επειδή απλά μένει σε ένα στείρο και θολό καταγγελτικό λόγο που δεν ενοχλεί τις παρατάξεις που ασκούν την εξουσία εδώ και χρόνια στον Δήμο. «Οταν συμμετείχαμε στις Επιτροπές βάλαμε ορισμένα ζητήματα που ενόχλησαν πολύ π.χ. που είχαν σχέση με την εργολαβία καθαριότητας και οι άλλες παρατάξεις μας πέταξαν έξω ακόμα και από τα αναπληρωματικά μέλη. Αλλά η παράταξη του ΚΚΕ εκεί. Γιατί; Γιατί τόσα χρόνια που έχει την εμπειρία της συμμετοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν βάζει θέματα για τη διαπλοκή στις εργολαβίες, στις καντίνες και σε διάφορα άλλα θέματα για να μην αναφερθώ ονομαστικά. Ενοχλούσαμε και ενοχλούμε με τη στάση μας, δεν περιοριστήκαμε σε ένα ρηχό, καταγγελτικό λόγο» είπε ο κ. Σαρρής χαρακτηριστικά.
1[Παρουσίες] Ηταν γνωστό εδώ και καιρό ότι ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Νεκτάριος Αλεξανδράκης είχε ξεκινήσει μια συνεργασία με την “Πρωτοβουλία Πολιτών” για διάφορα θέματα του Δήμου, μια συνεργασία που δείχνει ότι θα συνεχιστεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όπως φάνηκε και από την παρουσία του στην εκδήλωση της Τετάτης στο Κ.Α.Μ.
kourousis[Ο Κουρούσης και η πραγματικότητα] Με τον τοπικό Τύπο τα έβαλε ξανά ο Χαράλαμπος Κουρούσης. «Δεν δημοσιεύτηκε τίποτα την επόμενη ημέρα του Δημοτικού Συμβουλίου (σ.σ. στις 19 Σεπτεμβρίου του 2018) που συζητήσαμε το θέμα του Γηροκομείου» είπε από το βήμα της συνέλευσης ο κ. Κουρούσης καλώντας τα μέλη της να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Η ίδια η πραγματικότητα όμως διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα λεγόμενα του κ. Κουρούση. Τι ακριβώς δεν μετέφερε ο Τύπος σύμφωνα με τον κ. Κουρούση; Τις καταγγελίες του για το ότι το Δημοτικό Γηροκομείο λειτουργεί στην ουσία ως «θεραπευτήριο χρονίων» και όχι ως γηροκομείο (σ.σ. μια αναφορά που κάνει σχεδόν πάντα στις συζητήσεις για το Δημοτικό Γηροκομείο ο κ. Κουρούσης και έχει αναφερθεί πολλές φορές) και το στεγαστικό πρόβλημα του Ιδρύματος (σ.σ. όσο για αυτό τα δημοσιεύματα των “Χ.Ν.” όχι μόνο στην 8ετία που είναι σύμβουλος ο κ. Κουρούσης αλλά και στο παρελθόν σχηματίζουν… βουνό).
Να θυμίσουμε στον κ. Κουρούση και τι έγραψαν τα “Χ.Ν.” μόνο το τελευταίο δίμηνο για το Δημοτικό Γηροκομείο; Τη συνέντευξη εργαζομένων για το θέμα της έλλειψης προσωπικού και της εργολαβίας, την απάντηση της διοίκησης με δελτίο Τύπου αρχικά και συνέντευξη Τύπου στη συνέχεια, τις συζητήσεις σε δύο δημοτικά συμβούλια τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο όπου έγινε πάλι αναφορά στο ίδιο θέμα.
Ομως για τον κ. Κουρούση σε μια συνεδρίαση στην οποία η εφημερίδα πρόβαλε: Το χάσιμο της γαλάζιας σημαίας στον Καλαθά, τα συσσίτια της Σπλάντζιας, τη νέα δημοτική σύμβουλο που ορκίσθηκε και την ανεξαρτητοποίηση Κεμεσίδη, το δημοτικό πάρκιγκ (το θέμα το έβαλε ο επικεφαλής της παράταξης του), τη μετονομασία της Ακρωτηρίου, το Υπερταμείο το… μείζον ήταν οι επαναλαμβανόμενες για άλλη μια φορά αναφορές του ίδιου για το Δημοτικό Γηροκομείο!
Ο γράφων πιστεύει πως τα αβάσιμα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει ο κ. Κουρούσης βλάπτουν περισσότερο τον ίδιο αφού δεν αντιστοιχούν με τη σοβαρότητα και τον τεκμηριωμένο λόγο του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου