Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Διαμαρτυρία μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ



P1160057Για ελλείψεις και κακές κτηριακές υποδομές κάνει λόγο μεταξύ άλλων το 15μελες του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων σε απόφαση του που κοινοποιείται στα “Χανιώτικα Νέα” στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, την ΕΛΜΕ, τους Διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος του “Δαίδαλου” και το Σύλλογο Διδασκόντων.
Στην ανακοίνωση του επισημαίνουν:
« •Το σχολικό έτος έχει ξεκινήσει πάνω από ένα μήνα και οι ελλείψεις σε καθηγητές παρατηρείται σχεδόν σε όλα τα τμήματα. Ενδεικτικά:
Α Τάξη: Τεχνολογία, Πολιτική Παιδεία, Θρησκευτικά
Β Τάξη : Αγγλικά Μηχανολογίας, Φαρμακολογία, Νοσηλευτική Θεωρία, Αγγλικά Υγείας
Γ Τάξη : Κομμωτική Εργαστήριο, στο τμήμα Βοηθών Φαρμακείου υλοποιούνται 3 από τις 15 ώρες! Στον τομέα υγείας λείπουν συνολικά 6 καθηγητές!
• Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Παιδείας για κάλυψη των κενών και τις χιλιάδες προσλήψεις που έχει κάνει έως τώρα, δεν αρκούν οι χαμένες διδακτικές ώρες είναι δεκάδες για κάθε τάξη. Απαιτούμε άμεση κάλυψη των κενών. Μονιμοποίηση καθηγητών ώστε να μην έχουμε κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα.
• Επίσης η σχολική χρόνια άρχισε και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει τυπώσει ακόμα βιβλία για τα Αγγλικά Ειδικότητας, με αποτέλεσμα οι καθηγητές να ζητούν να τα αγοράσουμε. Απ την στιγμή που μιλάμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία το υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του και άμεσα να τυπώσει βιβλία.
•Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Να εγκριθούν άμεσα οι ειδικότητες στα ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου και στο Εσπερινό Επαλ Πλατάνια.
• Όσον αφορά την πρακτική άσκηση των μαθητών του ΕΠΑΛ, διεκδικούμε η μισθοδοσία να είναι στο ύψος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κάνεις δεν ζει με 300 Ευρώ. Δεν είμαστε τζάμπα εργαζόμενοι επειδή εξασκούμαστε.
• Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση για μείωση των απουσιών σε 87 για τις ειδικότητες, 114 για της γενικής παιδείας, απ την στιγμή που οι διδακτικές ώρες και η ύλη έχουν αυξηθεί. Ειδικά για εμάς τους μαθητές των Εσπερινών ΕΠΛΑ και Λυκείων όπου πολλοί από εμάς εργαζόμαστε και έχουμε οικογενειακές υποχρεώσεις. Απαιτούμε άμεση επαναφορά των απουσιών στα προηγούμενα όρια.
•Έχει παρατηρηθεί σε αρκετά εργαστήρια η απουσία υλικοτεχνικής υποδομής για την υλοποίηση εργαστηριακών ασκήσεων. Για παράδειγμα στο Εργαστήριο Μηχανολογίας δεν υπάρχουν υλικά, τα εργαλεία είναι σπασμένα, ανύπαρκτες φόρμες εργασίας για την ασφάλεια μας.
•Αδιανόητη είναι η κατάσταση που επικρατεί με τις τουαλέτες, βρώμικες χωρίς χαρτί υγείας, σαπούνι. Δεν παίζουμε με την υγεία μας. Θέλουμε άμεσα να προληφθεί προσωπικό για την επίλυση του προβλήματος.
•Να προληφθεί φύλακας για την επίλυση του προβλήματος με την πόρτα που έως τώρα είναι ευθύνη του 15μελους ,δεν είμαστε παρκαδόροι θέλουμε να παρακολουθούμε τα μαθήματα μας.
•Τέλος, πριν έρθει ο βαρύς χειμώνας θέλουμε να συντηρηθεί η κεντρική θέρμανση του σχολειού και να εξασφαλισθούν τα χρήματα για πετρέλαιο θέρμανσης.»
Παράλληλα οι μαθητές ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση στην πλατεία Δημ. Αγοράς και σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου