Τρίτη 24 Ιουνίου 2014
Για «δραματική έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων» και ειδικότερα στο Δημοτική Γηροκομείο κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ελλείψεις που όπως τόνισε η πρόεδρος του σωματείου Αθηνά Γιαννούλακη «προσκρούουν στις μνημονιακές απαγορεύσεις.» Ειδικότερα η κ. Γιαννουλάκη δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «οι 5μηνης και 8μηνης σύμβασης συνάδελφοι που έρχονται δεν μπορούν να να καλύψουν τα κενά και οι υπηρεσίες έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να προσφέρουν στον πολίτη αυτό που θα πρεπε. Ένα τέτοιο παράδειγμα που έχει «κτυπήσει κόκκινο» είναι το Δημοτικό Γηροκομείο της πόλης. Στηρίζουμε τη δράση του Δημοτικού Γηροκομείου ως εργαζόμενοι και ως δημότες . Όμως είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει να λειτουργεί με τόσο δραματική έλλειψη προσωπικού. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν 69 άτομα, τώρα έχει φτάσει στους 41 υπαλλήγους για 108 τρόφιμους, με 24ωρες βάρδιες. Ο μάγειρας είναι 1, οι νοσηλεύτριες είναι 15 για τρείς βάρδιες. Κοντολογής οι εργαζόμενοι εκεί έχουν χρωστούμενα άδειες και ρεπό 400 ημερών.Ξαναλέμε ότι υπερασπιζόμαστε τη λειτουργία του γηροκομείο, ώστε να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Θεωρούμαι απαράδεκτο να υπάρχουν απειλές «δουλέψτε περισσότερο γιατί θα έλθουν οι εργολάβοι όπως την καθαριότητα». Οι συνάδελφοι μας δίνουν τον καλύτερο ευατό τους αλλά δεν αρκούν. Χρειάζεται να διοριστεί και άλλος κόσμος και αυτό το έχουμε τονίσει και στη διοίκηση του Γηροκομείου και στη διοίκηση του Δήμου. Αν υπήρχε πρόβλεψη θα μπορούσαν έστω με δίμηνες και πεντάμηνες συμβάσεις να υπάρχει κόσμος στο γηροκομείο και να μην ζορίζεται τόσο πολύ αυτή τη στιγμή το σπουδαίο αυτό ίδρυμα της πόλης μας. »
Στο ερώτημα μας για το πως θα γίνουν προσλήψεις από τη στιγμή που απαγορεύονται με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας η κ. Γιαννουλάκη απάντησε πως «ένας οργανισμός υπάρχει σε μια συνέχεια και θα πρεπε να λειτουργεί με πρόβλεψη. Υπάρχει η ειδική επιτροπή του ΣτΕ που για έκτακτες περιπτώσεις και ευαίσθητους οργανισμός μπορεί το κάθε Δ.Σ και ο κάθε πρόεδρος να ζητήσει να κάνει προσλήψεις. Εμείς το βάλαμε πριν από 10 ημέρες στο Δ.Σ. θα πρεπε και οι ίδιοι να είχαν ενδιαφερθεί εδώ και 3-4 μήνες ώστε να μην φτάσουμε στο καλοκαίρι και να έχουμε αυτήν την κατάσταση. Δεν έχουμε τίποτα με κανένα διοικητή, κανένα Δ.Σ. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζόμένων και υπερασπιζόμαστε τη λειτουργία των κοινωνικών δομών που λειτουργούν καλύτερα όταν είναι στο δημόσιο. Αλλά δεν πρέπει να τις αφήνουμε να απαξιώνονται, να μην υπάρχει προσωπικό ώστε να διευκολύνεται ο δρόμος για τους εργολάβους».
Για το ίδιο θέμα ο γραμματεάς του σωματείου κ. Μ. Νταγκουνάκης είπε πως «και η προηγούμενη και η σημερινή και από το πρόγραμμα της και η επόμενη δημοτική αρχή θα εφαρμόσουν πλήρως το πρόγραμμα που επιτάσσει η Ε.Ε. για κατάργηση των κοινωνικών δομών και για το πέρασμα τους στον ιδιώτη. Στο γηροκομείο μπορούσαν να πάρουν μόνιμο προσωπικό αλλά τα 3.5 χρόνια δεν ζήτησαν ούτε αυτό που λέει η προέδρος από το ΣτΕ, ούτε εφάρμοσαν καν το 5 προς 1, ούτε το 10 προς 1. Μπορούσαν να πάρουν 5 υπαλλήλους δεν το έκαναν. Ότι ετοιμάζουν να το διαλύσουν φαίνεται από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που για να καλύψουν το έλλειμμα θα κόψουν από τις κοινωνικές δομές και την πρόνοια. »
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου