Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΒΑΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΑΜΟΥ

Εκπαιδευτικά προβλήματα

Την ουσιαστική και πραγματική ενίσχυση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας στον Αποκόρωνα διεκδικούν οι γονείς της περιοχής. Αυτό φάνηκε στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Βάμο με τη συμμετοχή γονέων από τα Δημοτικά, το Γυμνάσιο - Λύκειο της περιοχής, μελών της ΕΛΜΕ, του συλλόγου αδιορίστων κ.ά.
Οι κ. Κοτσιφάκης και Ναξάκης από την ΕΛΜΕ Χανίων ενημέρωσαν τους γονείς για μια σειρά από θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία, τον τρόπο οργάνωσης των σχολείων, τα θέματα χρηματοδότησης και τις αλλαγές που προβλέπονται από το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση. Οι γονείς κατέληξαν σε ένα ψήφισμα με το οποίο ζητούν:
- Να λειτουργήσουν τάξεις ενισχυτικής διδασκαλίας.
- Να μην γίνει καμία συνένωση τμημάτων με αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.
- Να δοθεί λύση στο κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν διάφορες σχολικές μονάδες της περιοχής (Νηπιαγωγείο Βάμου, Δημοτικό Βάμου, Γυμνάσιο - Λύκειο Βάμου).
- Να δοθούν στο νέο Δήμο Αποκόρωνα τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι κάτοικοι με φόρους και εισφορές για τη στήριξη και λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Παράλληλα, οι γονείς ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να χρηματοδοτήσει το δημόσιο σχολείο με ποσοστό 5% για την παιδεία να παραχωρήσει στους νέους δήμους κονδύλια, να δημιουργήσει το εργασιακό περιβάλλον που είναι απαραίτητο για την επιστημονική απόδοση των εκπαιδευτικών καταργώντας τις μέχρι σήμερα εφαρμοσμένες πρακτικές των ωρομισθίων - αναπληρωτών, να προχωρήσει στην αναμόρφωση διδακτέας ύλης και διδακτικής προσέγγισης με σκοπό την ουσιαστική γνώση και όχι την στείρα αποστήθιση, να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για τις ανάγκες των μαθητών (παράλληλη στήριξη, τάξεις υποδοχής, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς) κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου