Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΒΑΜΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ



ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΟΝ ΒΑΜΟ
Θεατρική παράσταση από αλλοδαπούς κατοίκους
Γιώργος Κώνστας | 19.06.2010

Μια μοναδική παράσταση, που συνδυάζει το γέλιο και το μυστήριο, υπόσχονται τα μέλη της θεατρικής ομάδας “Toneel”. Μια ομάδα που αποτελείται από ερασιτέχνες ηθοποιούς, Αγγλους, Ολλανδούς, Αυστραλούς, μόνιμους κατοίκους του Αποκόρωνα, εργάστηκαν σκληρά και σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσουν μια σειρά από παραστάσεις του “Murdered to Death” του Peter Gordon.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο θεατρικό που, όπως δηλώνουν οι μετέχοντες, θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, που θα αναζητεί μαζί με τους ηθοποιούς τον δολοφόνο, αν... πρώτα δεν έχει πεθάνει στο γέλιο από τα ευτράπελα που θα γίνονται πάνω στη σκηνή.
“Ξεκινήσαμε μια ομάδα 6 - 7 ανθρώπων αρχικά με στόχο να ανεβάσουμε μια θεατρική παράσταση. Ένα από τα μέλη μας είχε παρουσιάσει το έργο αυτό στην Αγγλία, το πρότεινε και εμείς το δεχτήκαμε γιατί πραγματικά πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο”, δηλώνει ο κ. Tony Farnell, που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση.
Το έργο εξελίσσεται στην Αγγλία τη δεκαετία του ’30 του περασμένου αιώνα. “Επρεπε να βρούμε ρούχα, εξοπλισμό από την εποχή εκείνη ή να τον κατασκευάσουμε. Επίσης και μουσική της εποχής για το ντύσιμο του έργου. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε και έτσι οι θεατές θα παρακολουθήσουν την παράσταση σε μια σκηνή διαμορφωμένη σαν αγγλικό σπίτι του ’30. Το δεύτερο βήμα ήταν να δώσουμε τους ρόλους ανάλογα με τον καθένα μας και πιστεύουμε ότι η διανομή ήταν καλή. Ευελπιστούμε τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε να είναι αρκετά ώστε να βγάλουν τα έξοδα της παράστασης και να βοηθήσουν την πραγματοποίηση της επόμενης”, αναφέρει ο σκηνοθέτης.
Στόχος της ομάδας είναι να συνεχίσει τη θεατρική της δράση, με δύο παραστάσεις ετησίως μια τον χειμώνα και μια τον καλοκαίρι. Για αυτό και δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην επιτυχία της πρώτης αυτής παράστασης. Οι πρόβες όπως μας τονίζει η κα Esther Vredegoor, που επίσης μετέχει στην παράσταση, ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο και έχουν ενταθεί το τελευταίο τρίμηνο.
“Οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες, αλλά έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά. Το «Murdered to Death» είναι μια πολύ διασκεδαστική παράσταση, μια εξαιρετική κωμωδία, με έντονα στοιχεία μυστηρίου, καθώς έχει γίνει ένας φόνος και ο θεατής μέσα από διάφορα κωμικά περιστατικά αναζητεί τον δολοφόνο μαζί με τους ήρωες της παράστασης. Σίγουρα θα αποζημιωθούν οι θεατές και θα περάσουν δύο ευχάριστα δύο ώρες”, καταλήγει η κα Vredegoor.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 8, 9, 10 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα, στον χώρο του Γυμνάσιου - Λυκείου Βάμου. Εισιτήρια θα διατίθενται στο “Piscines Ideales” στις Καλύβες, στην Αλμυρίδα στο “Dunes bar”, στην Πλάκα στο “Totem bar”, στον Κεφαλά στο ΙΝΚΑ, στη Γεωργιούπολη στο “Oasis bar” όπως επίσης και στον Βάμο ή στο τηλέφωνο 6981811552.
Οι μετέχοντες

Mildred Bagshot (lady of the house) Pam Dunn
Dorothy Foxton (Mildred’s niece) Francesca Harrison
Mrs. Van Dumpling (the Cook) Esther Vredegoor
Robert Bunting (the Butler) Clive Whittington
Maisie (the maid) Matty Nieuwenhuis
Colonel Charles Craddock (guest of Mildred) Tony Farnell
Margaret Craddock (guest of Mildred) Pam Hart
Pierre Marceau (guest of Mildred) Pete Morton
Elisabeth Hartley - Trumpington
guest of Mildred) Janelle Tresidder
Joan Maple
(fellow villager of Mildred) Brenda Thompson
Constable Thompkins John Bradshaw
Inspector Pratt Mike Bennett

Production team
Director Tony Farnell
Assistant Director/ Production Coordinator Anne Clayton
Stage Manager/Set Construction Jeff Thompson
Costumes Joanne Biddle
Prompter Christina Morton
Properties Matty Nieuwenhuis
Lighting & Sound David Plowright, Carol
& Mike Bennett
Publicity Esther Vredegoor
Front of house manager Mike Vredegoor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου