Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΠΟΡΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΑΖΑ




ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Διαδήλωση για το έγκλημα σε βάρος ακτιβιστών






"Σιώνιστες, φασίστες, δολοφόνοι". Με αυτό το σύνθημα εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους των Χανίων διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία των ακτιβιστών της πρωτοβουλίας "Ενα καράβι για τη Γάζα" από τον Ισραηλινό στρατό. Η συγκέντρωση και η διαδήλωση ήταν πολύ μεγάλη, στην κεφαλή της βρέθηκαν μέλη της Αραβικής κοινότητας που έκαψαν αντίγραφο σημαίας του Ισραήλ. Στη συνέχεια η πορεία φωνάζοντας συνθήματα όπως "Νίκη στην Ιντιφάντα, λευτεριά στην Παλαιστίνη", "Σιωνιστές δολοφονούν, Αμερικάνοι χειροκροτούν", "δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, λευτερια στην παλαιστίνη" κα. κατευθύνθηκε στο Ενετικό Λιμάνι. Διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στο καφέ Starbucks καθώς όπως υποστήριξαν είναι Ισραηλινών συμφερόντων. Η πορεία διαλύθηκε ειρηνικά και οι διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού για σήμερα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να συναποφασίσουν τις επόμενες δράσεις τους.
Στους δημοσιογράφους μίλησε και ο Αμιν από την Παλαιστίνη και συγκεκριμένα τη Γάζα που ζει χρόνια στα Χανιά. "Το σιωνιστικό, φασιστικό κράτος του Ισραήλ απέδειξε για άλλη μια φορά ποιό είναι. Αθώοι άνθρωποι πλήρωσαν με το αίμα και τη ψυχή τους για τηνα πελευθέρωση της λωρίδας της Γάζας για να ανοίξουν τα σύνορα να μπει η ανθρωπιστική βοήθεια. Μακάρι η θυσία τους να είναι η αρχή για να δωθεί ένα τέλος στο εμπάργκο" τόνισε.
"Το Σιωνιστικό κράτος το είπε και το έκανε. Απειλούσε εδώ και ημερες ότι δεν επιτρέψει την αποστολή 10.000 τόννων ανθρωπιστικής βοήθεια στο λαό της Γάζας, για να το καταφέρουν κτύπησαν την αποστολή" ανάφερε το μέλος της πρωτοβουλίας "Ενα Καράβι για τη Γάζα" κ. Μ. Χατζησάββας.
Για το Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης ο Ν. Μακρόπουλος αφού κατήγγειλε "άλλη μια δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος αθώων" είπε ότι "καταγγέλου επίσης την Ε.Ε. την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που μέχρι και τη Δευτέρα έκανε κοινές ασκήσεις με την αεροπορία του Ισραήλ και χύνει τώρα κροκοδείλια δάκρυα υποκρινόμενη ότι δεν ήξερε".
"Το Ισραήλ δεν δολοφονεί μόνο τον Παλαιστινιακό λαό αλλά και τους συμπαρταστάτες του. Το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ με την κάλυψη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού δείχνει ένα δείγμα των διαθέσεων του για την περιοχή. Η αλληλεγγύη των λαών είναι το μόνο όπλο ενάντια σε σιωνιστές και ιμπεριαλιστές δολοφόνους" ανάτεφερε. Ν. Κοκολαντωνάκης από την Επιτροπή Κατά των Βάσεων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Πολλές οι ανακοινώσεις από φορείς, οργανώσεις, κόμματα, κινήσεις. Τμήματα των ανακοινώσεων δημοσιεύουμε σήμερα:
- ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: "Για το Ισραήλ ετοιμάζεται να αναχωρήσει αποστολή ελλήνων ιατρών από τους Γιατρούς του Κόσμου... Η βίαιη και δολοφονική επέμβαση και κατάληψη του ελληνικού και των υπόλοιπων πλοίων που συμμετείχαν στην διεθνή ανθρωπιστική αποστολή Ένα καράβι για τη Γάζα από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό συνιστά πλήγμα για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη διεθνή νομιμότητα. "
- ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ:"Καταγγέλλουμε στους έλληνες και μετανάστες των Χανίων που αγκάλιασαν και στήριξαν με την καρδιά τους το όλο εγχείρημα, όλους όσους έχουν αυτή τη στιγμή το αίμα των αγωνιστών τα χέρια τους. Και δυστυχώς, δεν είναι μόνο το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Είναι και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου που υποκύπτοντας σε κάθε απαίτηση του Ισραήλ, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, αφενός για να αποκρύψουν την αποστολή από το φως της δημοσιότητας, αφετέρου για να ορθώσουν αναρίθμητα εμπόδια στο ταξίδι της, εμπόδια που ουσιαστικά έθεσαν τους μετέχοντες στην αποστολή έρμαια των δολοφονικών διαθέσεων των σιωνιστών."

- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ: "Η Διεθνής Αμνηστία έχει απευθύνει έκκληση στο Ισραήλ να ξεκινήσει άμεση αξιόπιστη και ανεξάρτητη έρευνα για το φόνο, από τις ένοπλες δυνάμεις του, τουλάχιστον 10 ακτιβιστών σε σκάφη που διαμαρτύρονταν για τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. «Φαίνεται σαφώς ότι οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν υπερβολική βία», δήλωσε ο Μάλκολμ Σμαρτ, διευθυντής του Προγράμματος Έρευνας και Δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει την οργή του για την πειρατική επίθεση του στρατού του κράτους του Ισραήλ ενάντια στο στόλο αλληλεγγύης προς τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης και ειδικότερα στη μαρτυρική λωρίδα της Γάζας
- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: "Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων καταγγέλλουμε τη χτεσινή επίθεση των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων κατά της ειρηνικής νηοπομπής που μετέφερε εφόδια στη Γάζα, τη δολοφονία και των τραυματισμό απροσδιόριστου –ακόμα- αριθμού επιβατών και την ομηρία των υπολοίπων. Η επίθεση έγινε σε διεθνή ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας. ".
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Απαιτούμε  Απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων, να κλείσει αμέσως η πρεσβεία των σιωνιστών δολοφόνων στην Αθήνα, να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, να σταματήσει κάθε κοινή στρατιωτική άσκηση και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, να φτάσουν τα καράβια και η βοήθεια στη Γάζα, να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας και όλης της Παλαιστίνης, λευτεριά στην Παλαιστίνη"
- ΚΚΕ (μ-λ): " Δολοφόνησαν εν ψυχρώ άοπλους συμπαραστάτες του αγώνα των Παλαιστινίων αφού πρώτα κατέλαβαν τα πλοία, μεταξύ αυτών και ελληνικά, που φορτωμένα ανθρωπιστική βοήθεια προσπαθούσαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Συνέλαβαν εκατοντάδες μέλη του Κινήματος Ελεύθερη Γάζα, τραυμάτισαν δεκάδες και άρπαξαν τα πλοία. Όχι σαν κοινοί πειρατές όμως ! Γιατί και οι σύγχρονοι πειρατές στις ακτές της Σομαλίας λόγου χάρη και άλλού , έχουν δείξει πως σέβονται την ανθρώπινη ζωή. Αλλά σαν κανονικοί υπάνθρωποι , κατά συρροή εγκληματίες τρομοκράτες που το μόνο που τους ταιριάζει είναι μια σύγχρονη δίκη της Νυρεμβέργης. "
- ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ: Ζητάμε άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από το Ισραήλ,διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ,να ακυρωθεί η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ,να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας-ελεύθερη Παλαιστίνη!
- Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς το Παλαιστινιακό λαό, που απ’ ότι όλα δείχνουν έχει ως αποτέλεσμα πάνω από δέκα νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Ενώ αγνοείται η τύχη πολλών άλλων . Πρόκειται για ένα ακόμα έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης, στην μακριά σειρά αντίστοιχων πράξεων βαρβαρότητας, με τις οποίες αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες το παλαιστινιακό λαό, που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του.
- ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: "Θεωρούμε ότι τέτοιες αποτρόπαιες και προκλητικές παράνομες στρατιωτικές ενέργειες από μέρους των Ισραηλινών, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην διατήρηση της ευαίσθητης ισορροπίας που επικρατεί στην περιοχή με μόνιμα θύματα τον άμαχο Παλαιστινιακό λαό, αλλά δημιουργούν και προϋποθέσεις για πιθανή πυροδότηση αλυσιδωτών αντιδράσεων βίας με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την Ειρήνη της περιοχής και της ευρύτερης ζώνης της Μεσογείου. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και να παύσει άμεσα κάθε είδους στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ."
- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ: "Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση της ισραηλινής πολεμικής μηχανής στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς το Παλαιστινιακό λαό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από δέκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες."
- ΠΑΜΕ: "Το ΠΑΜΕ καταδικάζει την εγκληματική επίθεση των Ισραηλινών Ιμπεριαλιστικών Δυνάμεων σε βάρος 6 πλοιαρίων που μετέφεραν Ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα στους Παλαιστίνιους στην Πόλη της Γάζας. Η επίθεση και τα θύματα της έρχονται να προστεθούν στον αμέτρητο κατάλογο ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων του κράτους του ΙΣΡΑΗΛ που έχουν συντελεσθεί με την στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. "
- ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: " Είμαστε αρκετά συγκλονισμένοι από την επίθεση βίας κατά της ειρηνικής ανθρωπιστικής αποστολής" βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζα", που είχε σαν αποτέλεσμα την δολοφονία αλλά και τον τραυματισμό ανθρώπων που οραματίστηκαν ένα κόσμο χωρίς σύνορα, που συμμετείχαν σαυτή την αποστολή "ειρηνικά"   Επειδή η εν λόγο επίθεση διαδραματίστηκε σε διεθνή ύδατα που θεωρείται πράξη παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, θα πρέπει άμεσα οι Διεθνείς Οργανισμοί (Ο.Η.Ε) να επέμβουν ώστε να τηρηθούν τα όσα ορίζουν οι Διεθνείς συμβάσεις.











Μέλος της Αποστολής από τα Χανιά !


Ενα μέλος του "Φόρουμ Μεταναστών" από τα Χανιά επιβαίνει πάνω
στο πλοίο "Σφενδόνη" το οποίο καταλήφθηκε από τον Ισραηλινό Στρατό. Μέλη του Φόρουμ δήλωναν την ανησυχία τους για την τύχη του ακτιβιστή και τόνιζαν την ανάγκη να ενισχυθούν οι φωνές διαμαρτυρία για την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων.
Επίσης ένας μέλος του πληρώματος Ελληνικού πλοίου φέρεται να έχει καταγωγή από τα Χανιά, χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου