Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015
Μπήκαν στους λογαριασμούς τα χρήματα των επιδοτήσεων
Screen Shot 2015-12-07 at 19.52.23Πιστώθηκαν με την προκαταβολή της επιδότησης (ενιαίας ενίσχυσης) οι λογαριασμοί των παραγωγών λίγο μετά της 6 το απόγευμα. Οι παραγωγοί είδαν τα χρήματα που πήραν αρκετά «κουτσουρεμένα» σε σύγκριση με το παρελθόν λόγω και των οριζόντιων μειώσεων που προβλέπονται για τους ελαιοπαραγωγούς από τη νέα ΚΑΠ.
Από το πρωί πάντως αρκετοί παραγωγοί που είχαν πάει στα τραπεζικά καταστήματα για να πάρουν τα χρήματα τους, μετά και την σχετική εξαγγελία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου σε τηλεοπτικά κανάλια, έφυγαν άπρακτοι και οργισμένοι. Η πληροφορία πάντως ότι τελικά δεν θα πιστώνονταν το πρωί οι λογαριασμοί το πρωί αλλά το απόγευμα διέρρευσε γρήγορα έτσι αποφεύχθηκε ο συνωστισμός σε ΑΤΜ και τραπεζικά γκισέ. Σύμφωνα με το Υπουργείο η όλη καθυστέρηση οφείλονταν στην αλλαγή του τρόπου καταβολλής των επιδοτήσεων από φέτος.
Οι βασικές μειώσεις που είναι πιθανόν να δουν αρκετοί παραγωγοί στους λογαριασμούς (σ.σ. Διαφέρουν ανά περίπτωση) είναι εξής!
• Μια μείωση από 12 έως και 15% με βάση τη νέα ΚΑΠ.
• Πολλοί παραγωγοί έχουν κάνει εξουσιοδοτήσεις σε διάφορους φορείς προκειμένου να πληρώσουν τις οφειλές τους πχ. ΕΛΓΑ, Τράπεζες για δάνεια, Εφορία κτλπ. Επομένως ένα σημαντικό ποσοστό της επιδότησης θα απορροφηθεί από τους πιο πάνω φορείς.
• Επειδή η ενίσχυση γίνεται με βάση τα στρέμματα και το ελαιοκομικό μητρώο, όσοι…πανώγραφαν θα δουν επίσης να τους δίνονται οι επιδοτήσεις που τους αναλογούν και όχι οι…φουσκωμένες που εισέπρατταν μέχρι πρόσφατα.
Σημειώνεται ότι επιδότηση θα λάβουν για πρώτη φορά και όσοι έχουν δηλώσει δενδρώδεις καλλιέργειες όπως οι πορτοκαλιές, το αβοκάντο κτλπ. και που κυμαίνονται περίπου στα 50 ευρώ το στρέμμα.
Read more: http://www.haniotika-nea.gr/bikan-stous-logariasmous-ta-chrimata-ton-epidotiseon/#ixzz3tkkUlHQe
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου