Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015
7ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ
Η Κρητική κουζίνα στο προσκήνιο! (φωτ.)
Η Κρητική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα στο προσκήνιο και όχι στη… γωνία είναι ο στόχος του 7ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής και συνεχίζεται το Σάββατο και την Κυριακή στον εκθεσιακό χώρο της Αγιάς.
Περισσότεροι από 200 νέοι και παλιότεροι μάγειρες και σεφ θα δημιουργήσουν πιάτα με πρώτη ύλη την τοπική κουζίνα, ενώ στο χώρο εκτίθενται προϊόντα του νησιού. Η έκθεση εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής παρουσία αρκετού κόσμου και με τη συνοδεία μουσικής και χορού, ενώ από τις 9 το πρωί του Σαββάτου μέχρι αργά το βράδυ θα πραγματοποιούνται οι διαγωνισμοί μαγειρέματος.
Σε αυτά τα πλαίσια θα παρουσιαστεί και η Μινωική μαγειρική με τη χρήση σκευών ανάλογων με αυτών που χρησιμοποιούσαν πριν από 3.000 χρόνια.
«Ερχόμενος ο κόσμος στο χώρο της Αγιάς θα δει τους παραγωγούς που είναι μαζί μας, θα δοκιμάσει ντόπια κρητικά προϊόντα και θα δει τους επαγγελματίες και τους μαθητές μάγειρες να διαγωνίζονται πάντα με ντόπια υλικά και συνταγές. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν πάνω από 200 άτομα» ανάφερε ο
β΄αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης Γιάννης Κουφός.
Στόχος των διοργανωτών είναι η Κρητική κουζίνα από τη…γωνία που βρίσκεται στις περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες να πάρει θέση στο κέντρο. Χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λειβαδιωτάκης διευθυντής της Hotelier έκανε λόγο για «γιορτή της Κρητικής γαστρονομίας. Είναι μια καλή ευκαιρία για τους μαθητές να βελτιωθούν. Εμείς στη σχολή μας διδάσκουμε πως θα παντρεύουμε τα Κρητικά παραδοσιακά προϊόντα με τις νέες τεχνικές και αυτό το θέλουν όλο και περισσότερο τα παιδιά». Ο κ. Λειβαδιωτάκης μίλησε και για τάση που υπάρχει σε πολλά ξενοδοχεία να βάλουν στο μενού τους την Κρητική κουζίνα.
Τις εκδηλώσεις χαιρέτησε ο γνωστός σεφ Ηλίας Μαμαλάης δίνοντας συγχαρητήρια στη Λέσχη Αρχιμαγείρων, ενώ από μεριάς της Π.Ε. Χανίων χαιρετισμό απεύθυνε ο Δημήτρης Βενιανάκης.
Ανάμεσα στα περίπτερα και αυτό του τσουνατόλαδου «Σαρακήνα» που πρόσφατα κέρδισε το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό 1001 degustations στη Γαλλία, ενώ το βαλσάμικο του πήρε το 1ο βραβείο στον αντίστοιχο διαγωνισμό.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά. Ο
Αντώνης Φουρναράκης παρουσίασε μια δημιουργία των μαθητών με τη διατροφική πυραμίδα, το σήμα της ειρήνης με πορτοκάλια και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπρόκολα. «Συμμετέχουμε σε αυτόν τον διαγωνισμό Κρητικής Μαγειρικής γιατί πιστεύουμε ότι η γαστρονομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το τουριστικό προϊόν του τόπου μας. Για αυτό και οι μαθητές μας χρησιμοποιούν προϊόντα της Κρητικής γης» δήλωσε η εκπαιδευτικό του σχολείου Μαρία Μαλανδράκη, ενώ ο Σωκράτης Περουλάκης μαθητής σημείωσε πως η «η προσπάθεια των παιδιών ήταν ομαδική».
Read more: http://www.haniotika-nea.gr/i-kritiki-kouzina-sto-proskinio-fot/#ixzz3tcYyksIP
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου