Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΟΥΔΑ

ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Βράβευση φοιτητών
Ζεστές κουβέντες, πολλές παραινέσεις και ευχές για την νεολαία, χθες, στην εκδήλωση βράβευσης των πρωτοετών φοιτητών της Σούδας από τον τοπικό Δήμο.
Για 16η συνεχή χρονιά ο Δήμος Σούδας βράβευσε τους φοιτητές που εισήχθησαν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Γονείς, καθηγητές, μαθητές και τοπικοί φορείς δεν παρέλειψαν να καλέσουν όσους δεν κατάφεραν πέρυσι να μπουν σε κάποια σχολή να επαναλάβουν την προσπάθεια τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο από τα σχολικά χρόνια των βραβευθέντων που ενθουσίασε τα παιδιά και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον αντινομάρχη κ. Φραγκάκη, τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Χατζηδάκη, τον ιερέα της περιοχής.
"Πρόκειται για μια εκδήλωση που πιστεύω ότι βραβεύεται στα πρόσωπα των φοιτητών η προσπάθεια του κάθε νέου και νέας στο δρόμο για την δική του Ιθάκη, η προσήλωση στην επίτευξη των στόχων των παιδιών μας, η αυταπάρνηση στο δρόμο για τη μάθηση, οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Αυτοί οι πολίτες αποτελούν τη κινητήρια δύναμη για μας που μας εμπνέει στο να οργανώνουμε αυτές τις εκδηλώσεις" ανάφερε στο σύντομο χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη. Στους φοιτητές απονεμήθηκε ένας έπαινος και ένα συμβολικό δώρο.
Ενας εξ αυτών, ο οποίος και χαιρέτισε για λογαριασμό των φοιτητών, ο Δημήτρης Λιναριτάκης που πέρασε στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης επισήμανε πως "είναι μια πολύ σημαντική στιγμή να βραβευόμαστε για τους κόπους μιας χρονιάς και μετά από μια εξάχρονη πορεία στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Είναι πολύ σημαντικό που καταφέραμε να μπούμε στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση και που βλέπουμε τον Δήμο μας να μας βραβεύει". Ο ίδιος κάλεσε τα παιδιά που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή να επαναλάβουν την προσπάθεια τους.
Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ
Στους κόπους των μαθητών και των καθηγητών και στον καθημερινό αγώνα για μια καλύτερη παιδεία αναφέρθηκε η διευθύντρια του Λυκείου Σούδας κ. Μαράκη, ενώ η κ. Αργυρώ Στυλιανακάκη μετέφερε την αγωνία των γονιών των υποψηφίων κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. "Σήμερα νιώθουμε ικανοποίηση όταν μπορείτε και στέκεστε στα πόδια σας, υπερηφάνεια γιατί είστε τα παιδιά μας αλλα και φόβο για αυτά που σας περιμένουν και δεν τα ξέρετε, φόβο για τα εμπόδια που θα βρείτε στο δρόμο σας" ανάφερε μεταξύ άλλων.
Στον χαιρετισμό του που διαβάστηκε, καθώς ο ίδιος απουσίαζε στην Αθήνα, ο δήμαρχος Σούδας κ. Γ. Περάκης απευθυνόμενος στους φοιτητές τόνισε πως:" Αποδείξατε με τη δράση σας, τις ειρηνικές κινητοποιήσεις σας και τα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώσατε και συμμετείχατε, ότι η σημερινή νέα γενιά ούτε βολεμένη είναι, ούτε αδιάφορη. Αντιδρά δυναμικά και ειρηνικά διεκδικώντας με πάθος τα όνειρα και αναζητώντας εναγωνίως την ελπίδα. Σήμερα, με την κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, είναι ακόμη περισσότερο επίκαιρος ο αγώνας σας. Ένας αγώνας που συμπορεύεται με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας για ανατροπές και αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία και το μέλλον αυτού του Τόπου, για τα επόμενα χρόνια. Ένας αγώνας που θα επιβάλλει στην πολιτική ηγεσία του Τόπου να πάρει ρηξικέλευθες αποφάσεις για ανατροπές και σημαντικές αλλαγές, για την κοινωνία, την αποκέντρωση και τη δημοκρατία."
...ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η συγγραφέας Ευδοκία Σκορδαλά -Κακατσάκη. Θέμα της ομιλίας της "Πλάθοντας το δικό μας παραμύθι." Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως "εμείς οι παραμυθούδες μοιάζουμε με τα μικρά παιδιά. Ό,τι αγαπάμε το βλέπουμε παντού μέσα στη ζωή. Πλάθoντας το δικό μας παραμύθι εννοώ ότι κάθε άνθρωπος όταν έρχεται στη ζωη προικισμένος με το οποιοδήποτε χάρισμα του δώσει ο Θεός θα πρέπει να γράψει την δική του ιστορία, το δικό του παραμύθι. Αυτό το παραμύθι είναι στο χέρι του να το γεμίσει με χρώματα, μουσικές, ελπίδα, όνειρο και να το αφήσει στους επόμενους."
Αναφερόμενη στα φοιτητικά χρόνια και στο κατά πόσο μπορούν να χαρακτηριστούν "παραμυθένια" η συγγραφέας ανάφερε πως "τα φοιτητικά χρόνια είναι μια σελίδα από την ιστορία και το παραμύθι των ανθρώπων. Θα μου πείτε ότι σε ένα παραμύθι υπάρχουν μάγοι, δράκοι αλλά και καλές νεράιδες. Μόλις αυτά τα παιδιά πέρασαν στο πανεπιστήμιο νικώντας τους δράκους -την αϋπνία, την κούραση, το άγχος- άνοιξαν μια σελίδα στην ιστορία τους που περιέχει νίκη. Θα γράψουν την ιστορία τους στη σελίδα του παραμυθιού τους μέσα στο πανεπιστήμιο, που εύχομαι να είναι όμορφη και νικηφόρα, αλλά υπάρχουν και ήττες π.χ. να χάσουν κάποιο μάθημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το παραμύθι δεν είναι όμορφο ή ότι δεν θα τελειώσει με το ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα."

Οι βραβευθέντες φοιτητές
Αγγελάκης Νίκος, Αναγνωστάκης Μανόλης, Ανδρουλάκης Νίκος, Αννιτσάκη Μαρία, Βασιλειάδης Αντώνης, Βότσαρη Κατερίνα, Βουλγαράκη Ελένη, Γιανναράκη Αθηνά, Δερμεντζοπούλου Φωτεινή, Δοξάκη Μαρία, Ιωαννίδη Ειρήνη, Καλαντζή Νίκη, Καλέργης Κυριάκος, Καμπουράκη Κατερίνα, Κανδηλιεράκης Μιλτιάδης, Καρτσωνάκη Μαριλένα, Κοκάκη Γεωργία, Κοκάκη Μαρία, Κονταξάκη Στέλλα, Κουτσάκης Κων/νος, Λενταράκη Ευτυχία, Λιναριτάκης Δημήτρης, Μανιουδάκης Γιώργος, Μανταδάκη Αγγελική, Μαραγκουδάκη Μαργαρίτα, Μαριανάκης Ευάγγελος, Μαρκογιαννάκη Ειρήνη, Μιχαηλάκη Κατερίνα, Μουρτζανου Κατερίνα, Μπαντουράκης Μιχάλης, Μπέμπης Σπύρος, Μπενίσης Ελευθέριος, Μπερτσουλάκη Εριθέλγη, Μπουρνάζος Άγγελος, Μπυράκη Ειρήνη, Νικητάκης Αντώνιος, Νικηφοράκης Νίκος, Νικηφοράκης Χαράλαμπος, Παγώνα Σωτηρία, Παπαγεωργίου Γεώργιος, Παπαδημητριου Ελένη, Παπαμιχελάκης Στέλιος, Παραβαλου Μαργαρίτα, Πατεράκη Δέσποινα, Περκολαράκη Ευαγγελία, Πιταροκοιλης Νικόλαος, Ραμπαλάκος Νικόλαος, Στυλιανακάκης Ανδρέας, Σασων Νεκτάριος, Σούρσος Αλέξανδρος, Σταμπεδάκης Παντελής, Στριμπούλη Γρυμπούλη Πηνελοπη, Τζομπανάκη Ιωάννα, Τρουλάκης Ραφαήλ, Τζουγκαράκης Χρήστος, Τζουγανάκη Ελένη, Κολτσάκη Παναγιώτα, Ροσμαράκη Φαίδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου