Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

Προετοιμασίες για… θερμό χειμώνα στα σχολεία των Χανίων

Εργασίες συντήρησης σε καυστήρες και σχέδια για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης

sxoleiaΜε αυξημένο το κόστος έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά.
Σε σύγκριση με πέρυσι η προμήθεια θα γίνει με το καύσιμο να είναι 15-20 λεπτά πιο ακριβό κάτι που για ειδικά για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχει πολύ μεγάλο αριθμό σχολείων στην ευθύνη της αυτό θα σημαίνει πιθανόν ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση από το Δήμο Χανίων. Σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες βρίσκονται και οι εργολαβίες για τη συντήρηση των καυστήρων των καλοριφέρ και των κλιματιστικών σε κάθε σχολική μονάδα.
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
«Απο τις αρχές του Οκτωβρίου είναι σε εξέλιξη μια εργολαβία συντήρησης των καυστήρων αλλά και των κλιματιστικών, τα τελευταία στα νηπιαγωγεία. Μιλάμε για καθαρισμό των καυστήρων, των φίλτρων των θερμαντικών ηλεκτρικών συσκευών για την καλύτερη λειτουργία τους και για να έχουμε οικονομία στην ενέργεια» δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Νίκος Βλαζάκης. Εντός των ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί οι συντηρήσεις στα 150 σχολεία της Πρωτοβάθμιας στο Δήμο Χανίων.
Αναφορικά με την προμήθεια πετρελαίου για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά και νηπιαγωγεία) ο κ. Βλαζάκης τονίζει πως βούληση του οργάνου είναι να γίνει κανονικά η προμήθεια πετρελαίου «παρότι φέτος είναι ακριβότερο, έχει φτάσει το 1,20 το πετρέλαιο θέρμανσης. Αν χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση, κατά την άποψη μου ίσως να χρειαστεί θα υποβάλουμε το σχετικό αίτημα στο Δήμο Χανίων που πάντα μας στηρίζει και χρηματοδοτεί τις δράσεις μας. Σημειώνω ότι πληρώνουμε ως σχολική επιτροπή και το νερό αλλά και το ρεύμα των σχολείων βάση νόμου. Μόνο το ρεύμα δίνουμε 170.000 ευρώ το χρόνο και όλα αυτά όταν από την αρχή της κρίσης η κρατική επιχορήγηση μειώθηκε πολύ».


ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ – ΕΠΑΛ
«Σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ έχει ξεκινήσει η συντήρηση των καυστήρων, ενώ από τον Μάιο έχουμε γεμίσει τις δεξαμενές όλων των σχολείων με πετρέλαιο έως ότου γίνει ο νέος διαγωνισμός. Πέρα από 2-3 σχολεία που έχουν λίγους τόνους καύσιμο όλα τα υπόλοιπα είναι γεμάτα από πέρυσι» δήλωσε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αντώνης Βαρδάκης.
Ο κ. Βαρδάκης εκτιμάει πως η χρηματοδότηση της Δευτεροβάθμιας αρκεί σε ότι αφορά την προμήθεια πετρελαίου και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα παρά την αύξηση του κόστους, ωστόσο πιθανό να ζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση για την κάλυψη των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου