Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Υπογειοποίηση καλωδίων στην Παλιά Πόλη

1Στην οριστική απομάκρυνση των τσιμεντένιων στύλων και των υπέργειων καλωδίων στο παραλιακό μέτωπο της παλιάς πόλης των Χανίων, προχωράει η ΔΕΔΔΗΕ, καθώς το έργο υπογειοποίησης είναι ήδη σε εξέλιξη.
Aυτές τις ημέρες συνεργεία εργάζονται στο σκάψιμο αυλακιών όπου θα περάσουν τα καλώδια ηλεκτροδότησης, ενώ στη συνέχεια θα απομακρυνθούν και τα τελευταία υπέργεια καλώδια που ξεκινούν από την οδό Σουρμελή (πίσω από το Γιαλί Τζαμί), περνάνε την ακτή Τομπάζη και φτάνουν στην οδό Αφεντούλιεφ, στο χώρο του ΚΑΜ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΕΔΔΗΕ το έργο θα έχει ολοκληρωθεί αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Με την υπογειοποίηση και των τελευταίων καλωδίων απομακρύνονται οριστικά οι στύλοι από το Ενετικό Λιμάνι. Την ίδια στιγμή ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει από μόνος του στην αντικατάσταση του υπόγειου δικτύου που είχε τοποθετήσει προ 20ετίας στις οδούς Μπετόλο και Σκρυδλώφ (Στιβανάδικα) στην παλιά πόλη.
Πέρυσι σημειώθηκαν πολύ σοβαρές βλάβες στο συγκεκριμένο σημείο και προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες και στο μέλλον έχει αποφασιστεί ο εκσυγχρονισμός του δικτύου στο τμήμα αυτό της παλιάς πόλης.


Εν τω μεταξύ, στην αντικατάσταση ενός διακλαδωτήρα που είχε καταστραφεί στις αρχές της εβδομάδας προχώρησαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και στη Σπλάντζια με τα έργα να ολοκληρώνονται χθες το μεσημέρι. Ειδικότερα λόγω βλαβών στο καπάκι προστασίας του διακλαδωτήρα, είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί μεγάλες ποσότητες νερού και την Δευτέρα να πάρει φωτιά και να καταστραφεί. Τοποθετήθηκε νέος διακλαδωτήρας και αποκαταστάθηκε το οδόστρωμα στο συγκεκριμένο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου