Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ

Ελεύθερος ο δράστης ένοπλης ομηρείας στα Χανιά

dikastiriaΣτην αναστολή της ποινής σε βάρος του 45χρονου τοξικομανή που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί με 9 χρόνια και 11 μήνες φυλάκιση για την ένοπλη ομηρεία υπαλλήλων του ΟΚΑΝΑ τον Μάιο του 2017 προχώρησε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων. O κατηγορούμενος είχε προχωρήσει σε αίτηση αναστολής της ποινής του έως ότου αυτή εκδικαστεί και πάλι σε Δεύτερο Βαθμό. Παρότι η εισήγηση της εισαγγελέα ήταν αρνητική το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει στην αναστολή της ποινής μέχρι το Εφετείο με περιοριστικούς όρους.
Σημειώνεται ότι πρωτόδικα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ο 45χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 9 χρόνια και 11 μήνες για κακουργηματικές πράξεις καθώς τον Μάιο του 2017 είχε εισβάλλει στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά, είχε πυροβολήσει σε βάρος αστυνομικών και στο χώρο των γραφείων και είχε κρατήσει ως ομήρους για αρκετές ώρες τρεις γυναίκες υπαλλήλους του ΟΚΑΝΑ.


Ο 45χρονος είχε αναφέρει πως έκανε αυτήν την κίνηση για να μην κλήσει το περίπτερο που διατηρούσε στην παλιά πόλη. Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το Δήμο η άδεια για το συγκεκριμένο περίπτερο έχει λήξει από δεκαετίας ενώ είχε προταθεί στον 45χρονο να πάρει άλλο περίπτερο ο ίδιος όμως δεν το είχε δεχτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου