Δευτέρα 23 Μαΐου 2016
ΤΟΠΙΚΑ
ΓΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δρόμοι… της Ανατολής
κριτικα προιονταDSC_0207
Σημαντική ήταν η απήχηση των Κρητικών προϊόντων στους Ιάπωνες εισαγωγείς σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.
Όπως ανέφεραν στα «Χ.Ν.» εκπρόσωποι της εταιρείας Oecon που σχεδίασε και οργάνωσε την επιχειρηματική αποστολή στην έκθεση «Wine and Gourmet Japan 2016» στο Τόκιο «78 εισαγωγείς από την Ιαπωνία έδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα Κρητικά προϊόντα δέκα επιχειρήσεων από Χανιά και Ρέθυμνο που συμμετείχαν στην έκθεση ».
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» η κ.
Λίνα Τσαλταμπάση διευθύντρια της εταιρείας Οecon τόνισε πως στη διάρκεια της έκθεσης έγιναν «220 επαγγελματικά ραντεβού και 78 εισαγωγείς συνεχίζουν με μια ενεργή διαπραγμάτευση με επιχειρήσεις από τα Χανιά και το Ρέθυμνο (τιμοκατάλογοι, επιμέρους ιδιότητες των προϊόντων κα.) και πλέον είναι στο χέρι των τοπικών επιχειρήσεων να ενισχύσουν τους διαύλους και να εξάγουν τα προϊόντα τους. Καταλαβαίνεται πως όταν τόσοι εισαγωγείς ανταποκρίνονται άμεσα το νούμερο είναι πολύ μεγάλο. Πόσοι θα κλείσουν συμφωνίες; Αυτό έχει να κάνει και τη δική μας επιχειρηματική ευθύνη. Προσωπικά πιστεύω ότι από τις επιχείρισεις των Χανίων οι 4 στις 5 θα κλείσουν συμφωνίες. Αυτό λέει η εμπειρία μου».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Ηρώ Τσαγράκη σύμβουλος της Οecon, που τόνισε πως το Ελληνικό περίπτερο και ειδικά οι Κρητικές επιχειρήσεις συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας των εισαγωγέων και δήλωσε κάτι παραπάνω από αισιόδοξη ότι θα γίνουν συμφωνίες.
Από τη μεριά του ΕΒΕΧ ο πρόεδρος του κ. Γιάννης Μαργαρώνης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το επιμελητήριο και που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με την παρουσία στα Χανιά Γιαπωνέζων σεφ, και τόνισε ότι μπαίνοντας στην αγορά της Ιαπωνίας δημιουργείται μια πύλη εισόδου και για τις άλλες ασιατικές χώρες όπως η Κίνα και η Κορέα.
Στην Ιαπωνία βρέθηκαν επιχειρήσεις που εμπορεύονται:
Ελαιόλαδο, κρασί, σταμναγκάθι, σαλιγκάρια, μέλι, αρτοποιήματα, καλλυντικά κ.α. και η Ελληνική παρουσία βρίσκονταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης
Read more: http://www.haniotika-nea.gr/dromi-tis-anatolis/#ixzz49UgTLGrh
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου