Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΑΜΟΣ



ΑΙΤΗΜΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟN ΒΑΜΟ
“Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος”
Γιώργος Κώνστας | 22.03.2010

"Είμαστε αποφασισμένοι όλοι οι γονείς να μην στείλουμε τα παιδιά μας του χρόνου στο σχολείο, αν δεν έχει δρομολογηθεί η κατασκευή νέου σχολικού κτηρίου για το λύκειο Βάμου."
Ο κ. Δημήτρης Μπολιουδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βάμου, εκφράζει την αγωνία των γονιών της περιοχής καθώς, παρά τις όσες κατά καιρούς υποσχέσεις έχουν πάρει για την ανέγερση σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος βλέπουν η υπόθεσή τους να έχει "παγώσει" ανάμεσα στις υπηρεσίες.
Ολοκληρωμένη μελέτη δεν υπάρχει. Το τοπογραφικό για το οικόπεδο κατατέθηκε στη Νομαρχία από τον Δήμο Βάμου, ωστόσο δεν έχει γίνει η κατάτμηση του οικοπέδου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει η εκπόνηση της σχετικής μελέτης.
"Εδώ και καιρό είχαμε διαβεβαιώσεις ότι το έργο θα εντασσόταν στα ΠΕΠ, στο ΕΣΠΑ, στις δημόσιες επενδύσεις σε κάποιο, τέλος πάντων, χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Με το νέο Δ.Σ. που προέκυψε, θεωρήσαμε καλό να παρακολουθήσαμε βήμα με βήμα το έργο γιατί ξέρουμε ότι τα έργα αυτά "καρκινοβατούν" και παρουσιάζουν προβλήματα. Διαπιστώσαμε ότι ούτε η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, ούτε έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση παρά τα όσα κατά καιρούς ισχυρίζονται διάφοροι", δηλώνει ο κ. Μπολιουδάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, παρότι το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα είναι από τα λίγα που διαθέτει οικόπεδο "υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Νομαρχία μας ενημέρωσαν πως δεν έχει προχωρήσει η μελέτη, επομένως, για την ώρα, δεν είναι σίγουρο ότι θα ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Αναστατωθήκαμε όλοι γιατί είμασταν ήσυχοι ότι το θέμα θεωρείτο λήξαν. Εχουμε ενημερώσει τα μέλη μας και επιδιώκουμε μια συνάντηση με το Νομάρχη εδώ και 15 ημέρες που αναβάλεται όμως καθώς τη μια μας λένε ότι είναι στην Αθήνα, την άλλη έχει συσκέψεις και γενικά δεν μπορεί. Ανάλογο ραντεβού μας έχει υποσχεθεί και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης τον οποίο και αναμένουμε".
ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Αυτή τη στιγμή ένας μεγάλος αριθμός μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Βάμου στεγάζονται στο παλιό κτήριο του σχολείου και σε προκάτ αίθουσες που έχουν τοποθετηθεί πριν από μια πενταετία. "Οι συνθήκες είναι απερίγραπτες, ειδικά μέσα στις προκάτ αίθουσες. Το χειμώνα τα παιδιά κρυώνουν, δεν υπάρχει πυρασφάλεια και η εικόνα είναι πολύ άσχημη. Πέρυσι το Λύκειο έπεισε 40 παιδιά να πάνε σε άλλο σχολείο λόγω έλλειψης αιθουσών και εμείς ως γονείς έχουμε αγανακτήσει γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέπτονται ακόμα και να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο. Εχουμε ενημερώσει το Δήμο και τους γονείς ότι δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει τη νέα σχολική περίοδο και πάλι υπό αυτές τις συνθήκες" τονίζει ο κ. Μπολιουδάκης.
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης έχει αναλάβει μια πραγματογνωμοσύνη για την κατάσταση των υπαρχουσών υποδομών.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βάμου κ. Λεωνίδα Λιμαντζάκη ο Δήμος έχει παραδώσει το τοπογραφικό του οικοπέδου και αναμένει ενημέρωση για το πως θα προχωρήσει η μελέτη και αν το έργο ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Οπως μάλιστα επισήμανε είναι από τα λίγα υπό ανέγερση σχολεία στα οποία υπάρχει χώρος για την κατασκευή σχολικής μονάδας και αναμένει σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις. Και ο ίδιος παρατήρησε πως η νέα σχολική χρονιά δεν μπορεί να ξεκινήσει στο Βάμο αν δεν έχει δρομολογηθεί η κατασκευή νέου σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου