Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ


ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑ
"Με το κοινωνικό παντοπωλείο δίνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε αυτές τις δύσκολες ημέρες σε οικογένειες της περιοχής μας που τα βγάζουν πολύ δύσκολα". Η κ. Δήμητρα Γραμβουσάκη από την Κοινωφελή Επιχείριση του Δήμου Νέας Κυδωνίας είναι η πρωτεργάτης της δημιουργία "Κοινωνικού Παντοπωλείου" στη περιοχή, του πρώτου στο Νομό Χανίων, που θα προσφέρει δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Το "Κοινωνικό Παντοπωλείο" θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την Τετάρτη και ήδη έχουν καταγραφεί μέσω του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" 50 οικογένειες που χρήζουν στήριξη. Ολα τα προϊόντα, που θα αγοραστούν από τον Δήμο ή θα προσφερθούν από επαγγελματίες των Χανίων, θα προσφέρονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
"Η ιδέα προέκυψε από την όλη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας τελευταία και από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες. Χριστούγεννα και Πάσχα όπως πολλοί Δήμοι ετοιμάζαμε δέματα με τρόφιμα για ανθρώπους που δεν είχαν πόρους. Είπαμε να κάνουμε κάτι με πιο σταθερή βάση έτσι αρχικά είχαμε την ιδέα για συσσίτιο, αλλά σε μια συζήτηση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν. Κυδωνίας κατατέθηκε η πρόταση για το κοινωνικό παντοπωλείο και είδαμε ότι είναι κάτι που θα προσφέρει πολύ περισσότερα πράγματα" αναφέρει η κ. Γραμβουσάκη.
ΔΩΡΕΑΝ
Ηδη ένα μεγάλο μέρος των ραφιών του "Κοινωνικού Παντοπωλείου" έχει γεμίσει με ξηρά τρόφιμα όπως ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, κονσέρβες, είδη υγιεινής. Οι υπάλληλοι του Δήμου αγκάλιασαν την προσπάθεια και τη στηρίζουν. Την Τετάρτη το πρωί θα είναι η πρώτη ημέρα λειτουργείας του Παντοπωλείου. "Ολα τα τρόφιμα θα προσφέρονται δωρεάν σε οικογένειες που έχουμε επισημάνει ότι έχουν πραγματικά ανάγκη. Και για αυτούς που δεν μπορούν να έρχονται εδώ θα τα πηγαίνουμε εμείς. Οποιος παίρνει θα μπορεί να παραλάβει πάλι τρόφιμα μετά από 15 ημέρες. Αρχικά θα λειτουργήσει μια μέρα την εβδομάδα και στη συνέχεια ανάλογα με τις απαιτήσεις της προσπάθειας αυτής μπορούμε να επεκτείνουμε το ωράριο. Θα έχουμε τη βοήθεια των συνεργατών μας από τα παιδιά της περιορισμένης απασχόλησης. Εχουμε απευθυνθεί σε όλους σχεδόν τους επαγγελματίες της περιοχής και όχι μόνο. Εχουν ανταποκριθεί o Mαρινόπουλος, η ΑΒΕΑ, η ΒΙΟΧΥΜ και είμαστε σε επικοινωνία και με άλλους φορείς όπως η Ενωση Παντοπωλών, φούρνοι, καφεκοπτεία αλλά και την εκκλησία" υπογραμμίζει η κ. Γραμβουσάκη.
Στην προσπάθεια συμβάλει και η εργαζόμενη στο Δήμο κ. Λίτσα Αναγνωστάκη. "Διαπιστώνουμε όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για πολλές οικογένειες και περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση των επαγγελματιών. Για μια μεγάλη επιχείριση δεν είναι τίποτα να δώσει κάτι σε μια τέτοια προσπάθεια" αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου