Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ


ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
Ακροδεξιοί κατά μαθητών
19.04.2010

“Μαθήματα βαρβαρότητας” παρέδωσαν σε ανήλικους μαθητές, σύμφωνα με καταγγελίες, ακροδεξιά στοιχεία χθες το απόγευμα στη Νέα Κυδωνία. Οι μαθητές με την προτροπή του Δήμου είχαν προχωρήσει στην κατασκευή γκράφιτι με οικολογικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο σε υπόγεια διάβαση γέφυρας σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής.
Δύο ενήλικοι, που κατέφτασαν όταν έφυγε για λίγο η υπεύθυνη του Δήμου, τραμπούκισαν και απείλησαν τους μαθητές και προσπάθησαν να καταστρέψουν τα γκράφιτι! Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Κυδωνίας καθώς τα συγκεκριμένα άτομα είναι γνωστά στην περιοχή.
“Πήραμε μια πρωτοβουλία εδώ ως Δήμος να αναμορφώσουμε λίγο τις υπόγειες διαβάσεις των γεφυρών της περιοχής, καθώς υπάρχουν πολλές λόγω της εθνικής οδούς”, ανέφερε η κα Δήμητρα Γραμβουσάκη, δημοτική υπάλληλος και υπεύθυνη Πολιτιστικών του Δήμου Νέας Κυδωνίας. Οι υπεύθυνοι του Δήμου ξεκίνησαν την προσπάθειά τους από τη γέφυρα, από την οποία περνάει ο δρόμος για την Πάνω Αγία Μαρίνα. “Ξεκινήσαμε από αυτή τη γέφυρα που ήταν γραμμένα και ρατσιστικά συνθήματα. Δεν αντιπαραθέσαμε αντιρατσιστικά συνθήματα για να ξεκινήσει ένας πόλεμος ρατσισμός - αντιρατσισμός. Θελήσαμε να δώσουμε ένα οικολογικό περιεχόμενο. Πριν, όμως, ολοκληρωθεί η δουλειά των παιδιών και πριν προλάβουμε να γράψουμε κάποια μηνύματα ευαισθησίας για το περιβάλλον και ενώ έλλειψα για 20 λεπτά, ήρθαν δύο άτομα από το τοπικό διαμέρισμα της Αγίας Μαρίνας και έγινε αυτό που έγινε”, ανέφερε η κα Γραμβουσάκη.
ΕΓΡΑΨΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ... ΕΛΛΑΣ!
Μαθητές που ήταν παρόντες στο περιστατικό σημείωσαν πως ήρθαν δύο νεαροί ενήλικοι με μηχανάκι και με τσαμπουκά και απειλητική διάθεση “μας είπαν ποιος έσβησε την περικεφαλαία που είχαν ζωγραφίσει παλιότερα στον τοίχο. Τους είπαμε ότι ήρθαμε με προτροπή του Δήμου να κάνουμε γκράφιτι και να ομορφύνουμε την περιοχή. Είπαν ότι θα δείτε τι έχει να γίνει το βράδυ και ότι θα γίνει ό,τι θέλουν αυτοί και πήραν μπογιά και έγραψαν κάποια συνθήματα. Εγραψαν και το «Ελλάς» αλλά με ένα «λ». Τους είπαμε ότι το έγραψαν λάθος και το διόρθωσαν. Μας είπαν ότι αυτά που γράφουμε είναι σατανικά. Τι το σατανικό έχουν αυτά; Την άλλη φορά δηλαδή να ζωγραφίσουμε παπάδες, τους είπαμε. Και μας λέει ότι εμείς δεν πιστεύουμε στον Θεό, πιστεύουμε στον Δία”.
Στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας οι τοίχοι είναι γεμάτοι με συνθήματα ρατσισμού και μίσους απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου