Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Μικρά – μικρά από τη σύσκεψη για την παλιά πόλη

Εμπλοκή στο ΣτΕ για το ετοιμόρροπο
ΚΤΗΡΙΟFWTO1
Το κτήριο στη συμβολή των οδών Σήφακα, Κατρέ και Ποτιέ παραμένει στη θέση του παρότι είναι ετοιμόρροπο και ο κίνδυνος κατάρρευσης τμήματός του κάτι παραπάνω από πιθανός.
Όπως ειπώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη για την παλιά πόλη (βλ. σελ. 7), οι ιδιοκτήτες έχουν προσφύγει στο ΣτΕ με σκοπό να αποζημιωθούν για την απαλλοτρίωση του ως κτήριο που δεν είναι ετοιμόρροπο (κάτι που σημαίνει ότι αξιώνουν περισσότερα χρήματα). Οι μετέχοντες στη σύσκεψη πάντως εμφανίστηκαν ανήσυχοι για τον κίνδυνο ατυχήματος.
 
«Κανένα πρόβλημα για πλατεία Εισοδίων»
PLATEIAEISODIWN
«Δεν υπάρχει θέμα με την πλατεία Εισοδίων» δήλωσε ο δήμαρχος Τ. Βάμβουκας αναφορικά με τις εργασίες ανάπλασης της Χάληδων που θα ξεκινήσουν τον Νοέμβρη. Ο κ. δήμαρχος ρωτήθηκε για τις αναφορές δημοτικών συμβούλων ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει στην πλατεία γιατί ο χώρος ανήκει στην εκκλησία.
«Οι κύριοι που τα λένε αυτά, ας ξεκαθαρίσουν αν θέλουν ή αν δεν θέλουν να γίνει το έργο, γιατί με αυτά βάζουν μόνο προσκόμματα. Φυσικά και μπορεί να γίνει το έργο, η πλατεία έχει δημόσια χρήση και η εκκλησία μας δεν έχει καμία απαίτηση» είπε ο δήμαρχος.
 
Απομακρύνονται οι σκαλωσιές
PALIODHMARXEIO
Μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν θα απομακρυνθούν οι σκαλωσιές από το παλαιό δημαρχείο στο τέλος της οδού Χάληδων είπε ο κ. Βάμβουκας. Οι σκαλωσιές τοποθετήθηκαν καθώς κατέρρεαν τμήματα του δημαρχείου αφού η ανάπλαση που είχε ξεκινήσει πριν από 12 χρόνια σταμάτησε καθώς το πρόγραμμα “Θησέας” για την τοπική αυτοδιοίκηση από το οποίο χρηματοδοτούνταν δεν είχε άλλους πόρους!
«Εχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες στερέωσης του κτηρίου που ναι μεν δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως, αυτό θα γίνει στο μέλλον, όμως το κτήριο δεν είναι επικίνδυνο και έχουμε πάρει τις σχετικές άδειες ώστε να απομακρύνουμε τις σκαλωσιές» ανάφερε ο δήμαρχος.
Αλλα γκρεμίζονται και άλλα μένουν…


Αναφορικά με τα κτήρια στη Σήφακα, στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι μετά τις 10 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία κατεδάφισης την οποία χρηματοδοτεί ο Δήμος Χανίων. Η κατεδάφιση θα γίνει προκειμένου να αναδειχθεί το βυζαντινό τείχος. Ωστόσο ένα κτήριο θα παραμείνει καθώς έχει κριθεί στο παρελθόν διατηρητέο αφού σε αυτό βρέθηκε τουρκικό χαμάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου