Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Μικρά – μικρά από την επίσκεψη Τσίπρα

PINIKRASIΚατσούνες και γραβιέρες
TSIPRASKATSOYNA
Μια κατσούνα με λαβή κριού παρέδωσε στον πρωθυπουργό ο αντιδήμαρχος Καντάνου κ. Γ. Βακάκης. «Eπειδή έχεις πολλούς αντιπάλους χρειάζεται…» του είπαν χαρακτηριστικά παρευρισκόμενοι. Επίσης ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου του έδωσε ένα βιβλίο με τις βυζαντινές εκκλησίες του Σελίνου αλλά και ένα καλάθι με γραβιέρα, παξιμάδια, βότανα και άλλα τοπικά προϊόντα με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει «έχω και εγώ τα τυχερά μου».
Κρασί αλλά και…μπυράλ!
PINIKRASI
Ντόπιο κρασί, πιλάφι, βραστό, τσιγαριαστό, ψητό και καλιτσούνια είχε το γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Καντάνου, στον πρωθυπουργό και στη συνοδεία του. Ειδικά τα καλτσούνια έγιναν ανάρπαστα ανάμεσα στους αστυνομικούς της φρουράς του πρωθυπουργού που δοκίμασε με μεγάλο ενδιαφέρον το πιλάφι, ενώ όπως μας είπαν δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ντόπιο αναψυκτικό που του προσφέρθηκε, μπυράλ “Τεμενίων”. Στο κ. Τσίπρα πάντως είπαν και ένα ριζίτικο.
«Οχι τσικουδιές στον Πολάκη»
MEPOLAKHtsikoydia
Τον πρωθυπουργό σταμάτησαν σε ένα καφενείο κάτοικοι της περιοχής και τον κέρασαν τσικουδιές. «Περιμένετε και τον Πολάκη να πιει μια τσικουδιά» ήταν το σχόλιο ενός κατοίκου καθώς ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ακολουθούσε λίγο πιο πίσω. «Μην του βάλετε αυτουνού… δεν το έχει ανάγκη όταν ήταν μικρός είχε πέσει στο καζάνι με την τσικουδιά» ήταν το σχόλιο του κ. Τσίπρα, προκαλώντας πολλά γέλια το σχετικό καλαμπούρι.
Συνάντηση με τον Μ. Βολικάκη
MEBOLIKAKH
Και τον Α. Τσίπρα (αφού έχει συναντήσει το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας την τελευταία 4ετία) είδε έστω και για λίγο ο επιχειρηματίας Μ. Βολικάκης προκειμένου να του αναφέρει το ζήτημα που είχε προκύψει με τη φιλοξενία προσφύγων το 2014 και το ότι ακόμα δεν έχει πάρει τα χρήματά του. Όπως εξήγησαν στον πρωθυπουργό συνεργάτες του το ξενοδοχείο είχε κλειστεί από την Περιφέρεια χωρίς να έχει υπογραφεί κάποια σύμβαση κάτι που κάνει δύσκολη την πληρωμή του ξενοδόχου για τη φιλοξενία τότε των προσφύγων. Ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης που ήταν παρών στη συνάντηση ανάφερε πως το ζήτημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μια νομοθετική ρύθμιση.
«Αγρότη περίμενε τη Δ.Ε.Θ…»
_AGROTHSDETH
Συνάντηση με αγρότες είχε στην Κάντανο ο κ. Τσίπρας, με έναν εξ’ αυτών να δηλώνει τη δυσαρέσκεια του καθώς «έχει αυξηθεί η φορολογία σε βάρος μας, συν τα ασφαλιστικά δεν βγαίνουμε οικονομικά» του ανάφερε χαρακτηριστικά, με τον πρωθυπουργό να απαντάει ότι «σε καταλαβαίνω, αλλά περίμενε να δεις τι θα πούμε στη Δ.Ε.Θ., θα σε αφορούν».
Το “Μάτι” και στην Κάντανο!
MATI-
Με ένα παραθεριστή, κάτοικο στο Μάτι, συναντήθηκε τυχαία στο ζαχαροπλαστείο του Κοντεκάκη στην Κάντανο ο κ. Τσίπρας. «Θελουμε τη στήριξή σας γιατί υπάρχουν πάρα πολλά θέματα» ανάφερε ο κάτοικος, με τον κ. Τσίπρα να απαντάει ότι για την περιοχή θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό.
Χειροκροτήματα…
XEIROKROTHMATA
Με θερμό χειροκρότημα και εναγκαλισμούς υποδέχθηκαν περίπου 60 άτομα τον κ. Τσίπρα κατά την άφιξη του στην πλατεία Δικαστηρίων. Στελέχη, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησαν τον κ. Τσίπρα τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδό του, ενώ αρκετοί εξ αυτών βρέθηκαν και στον χώρο των ΤΟΜΥ (στο παλιό Νοσοκομείο) αλλά και στην Κάντανο.
…και αποδοκιμασίες


APODOKIMASIES
Με φωτογραφίες του κ. Τσίπρα που έγραφαν πάνω “Ανεπιθύμητος” και φωνάζοντας “η προδοσία δεν θα περάσει” υποδέχθηκαν τον κ. Τσίπρα περίπου 10 άτομα. Η διαμαρτυρία αφορούσε τη συμφωνία για το Μακεδονικό. Οι συγκεντρωμένοι αρχικά μαζεύτηκαν στη στάση του αστικού ΚΤΕΛ, ωστόσο με παρέμβαση της Αστυνομίας αναγκάσθηκαν να υποχωρήσουν 20 μέτρα πιο πίσω, όπου συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου