Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Ανύπαρκτες διαβάσεις στα Χανιά

DSC09682Η γραφειοκρατία…έφαγε τις διαγραμμίσεις για διαβάσεις στους δρόμους των Χανίων, σύμφωνα με τον Δήμο Χανίων που επιρρίπτει ευθύνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την μη έγκριση των εργολαβιών που είχε προγραμματίσει ώστε να φρεσκαριστούν οι διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης.
Στην επισήμανση των “Χ.Ν.” στον δήμαρχο Χανίων κ. Τ. Βάμβουκα ότι αυτή τη στιγμή τόσο μέσα στην πόλη αλλά και στις περιαστικές περιοχές σχεδόν πουθενά δεν υπάρχει μια διάβαση με αποτέλεσμα η κίνηση για τους πεζούς από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο να έχει γίνει κάτι παραπάνω από επικίνδυνη ο κ. Βάμβουκας απάντησε πως «είναι γεγονός ότι εδώ και πολύ καιρό δεν υπάρχουν νέες διαγραμμίσεις, είτε είναι διαβάσεις πεζών, είτε κυκλοφορίας πάνω στο οδόστρωμα. Η πραγματικότητα είναι ότι είχαμε προβλέψει στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων ένα πολύ μεγάλο ποσό -400.000 ευρώ- ώστε να μην μείνει κανένας δρόμος χωρίς διαγραμμίσεις. Δυστυχώς όμως λόγω της γραφειοκρατίας απορρίφθηκαν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους οι διαδικασίες αυτές έτσι αναγκαστήκαμε να τις κάνουμε από την αρχή που σε λίγο χρόνο από σήμερα θα έχουν τελεσφορήσει και θα μπορέσουμε να διαγραμμίσουμε».
«ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ»
Ερωτώμενος για το ποια είναι ακριβώς τα γραφειοκρατικά κωλύματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Βάμβουκας απάντησε ότι «από το 2018 ήταν σε εξέλιξη δύο εργολαβίες για διαγραμμίσεις. Μια πολύ μεγάλη και μια μικρότερης κλίμακας για άμεσες επεμβάσεις. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε ότι αυτά δεν ήταν συμβατά και ότι έπρεπε να ενοποιηθούν (σ.σ. οι δύο εργολαβίες να γίνουν μια) έτσι δυστυχώς βρεθήκαμε χωρίς να έχουμε εργολαβία που να μπορεί να κάνει αυτή τη διαδικασία. Όμως σε λίγο καιρό αυτό θα αποκατασταθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου