Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Πρωτοποριακή κατασκευή

Μαθητές μετέτρεψαν κλασικό ποδήλατο σε ηλεκτρικό



Τη μετατροπή ενός κλασικού ποδηλάτου σε ηλεκτρικό διδάχθηκαν θεωρητικά και παράλληλα  μπόρεσαν να το κάνουν και πράξη οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων. Στο πλαίσιο ενός project για τα παραδοσιακά επαγγέλματα, οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ μπόρεσαν να μετατρέψουν ένα κοινό ποδήλατο σε ηλεκτρικό αξιοποιώντας έτοιμο εξοπλισμό.
O εκπαιδευόμενος Γιάννης Μαραγκουδάκης μας δείχνει πώς τοποθετεί το μηχανισμό, πως συνδέει τα πετάλια του ποδηλάτου με τη μπαταρία και πως ένα κλασσικό ποδήλατο κινείται με ηλεκτρισμό.
«Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 25 χλμ. και έχει αυτονομία 75 χλμ. Για τη λειτουργία του μηχανισμού και το στήσιμο του το μάθαμε στο Σχολείο» αναφέρει ο Γιάννης, ενώ η Ζαμπία Αγγελάκη τονίζει πως «όλοι είχαμε δει ηλεκτρικά ποδήλατα στο δρόμο, αλλά είναι διαφορετικό να μαθαίνεις πως λειτουργούν, πως γίνεται η μετατροπή τους».
Οι εκπαιδευτικοί Νίκος Σιδηρόπουλος και Νίκη Παντερμάκη που συνεργάστηκαν στο project σημειώνουν πως «στα πλαίσια της δράσης για τα παραδοσιακά επαγγέλματα, αναφερθήκαμε στο παλιό επάγγελμα του ποδηλατά. Σκεφθήκαμε ότι θα έχει πιο ενδιαφέρον για τους μαθητές αν το συνδέσουμε με το…μέλλον έτσι  αναπτύξαμε τη θεωρία της μετατροπής ενός απλού ποδηλάτου σε ηλεκτρικό. Τους διδάξαμε για το πως λειτουργεί όλος ο μηχανισμός και μαζί με τον εκπαιδευόμενο Γιάννη Μαραγκουδάκη πως γίνεται η μετατροπή του κλασσικού ποδήλατου σε ηλεκτρικό».
Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής του δραστηριότητα το ΣΔΕ Χανίων θα προχωρήσει και σε άλλες ανάλογες καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου