Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ



ΠΑΡΟΥΣΙΑ Α. ΑΛΑΒΑΝΟΥ-Ε. ΜΠΙΤΣΑΚΗ
Διάλογος για αριστερά και κρίση

Σοβαρές δυνατότητες κοινής δράσης των αριστερών δυνάμεων σε μια κατεύθυνση ανατροπής των πρόσφατων μέτρων, εντοπίζουν εργαζόμενοι και πολίτες από διάφορους χώρους που συμμετείχαν σε συζήτηση με καλεσμένους τον πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο και τον καθηγητή Πανεπιστημίου Ευτύχη Μπιτσάκη.
Η συζήτηση έγινε στο Εργατικό Κέντρο και προκλήθηκε με αφορμή την παρουσία των δύο αντρών στα Χανιά για τις καλοκαιρινές διακοπές. Από τους παριστάμενους που τοποθετήθηκαν έγινε αναφορά σε όλες τις τελευταίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Κατατέθηκαν προβληματισμοί αναφορικά με την τακτική και την στρατηγική της ευρύτερης αριστεράς, τις δυνατότητες και τις προοπτικές κοινής παρουσίας και αντιμετώπισης διαφόρων ζητημάτων, ενώ από τους περισσότερους εκφράστηκε η θέληση παρά τις διαφορές να υπάρξουν κοινές προσπάθειες για την κινητοποίηση ευρύτερων τμημάτων της κοινωνίας που πλήττονται από τη σημερινή κρίση.
"Απέναντι στο μέγεθος της επίθεσης που δέχεται η εργαζόμενη πλειοψηφία της χώρας μας είναι απαραίτητο να υπάρξει μια κοινή δράση των δυνάμεων της αριστεράς. Δεν μιλάμε για κοινή κάθοδο σε εκλογές, η κάθε δύναμη θα μπορεί να κρατήσει το ιδεολογικό της πλαίσιο, αλλά είναι ανάγκη να υπάρξει κοινή δράση σε μια σειρά από θέματα όπως η ανατροπή του μνημονίου, η αντιμετώπιση της καταστολής και των επεμβάσεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους σε όλο τον κόσμο" ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπιτσάκης.
Από τη μεριά του ο κ. Αλαβάνος έκανε μια γενικότερη αναφορά στην οικονομία στα αιτήματα τμημάτων της αριστεράς που αφορούν την αποδέσμευση από την Ε.Ε. και το ευρώ, κατέθεσε που συμφωνεί και που διαφωνεί. Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της προσέγγισης κόσμου από τα μεγάλα κόμματα που έχει δυσαρεστηθεί από την πολιτική τους γραμμή, την διακυβέρνηση αλλά και την διαπλοκή τους με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου