Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Αυτοσχέδιος παιδότοπος στα Χανιά!

Στα… χαρτιά παραμένει η δημιουργία πάρκου σε οικόπεδο της περιοχής
Κάθε απόγευμα η επέκταση της Ζυμβρακάκηδων μετατρέπεται σε… παιδότοπο! Δεκάδες παιδιά κάνουν ποδήλατο, παίζουν ποδόσφαιρο και άλλα παιγνίδια ενώ οι μεγαλύτεροι βρίσκουν την ευκαιρία να αποσπερίσουν.
Ο δρόμος ανακατασκευάστηκε πριν από δύο χρόνια και θα αποτελέσει τον οδικό άξονα εξόδου από την πόλη όταν ολοκληρωθεί και ο κόμβος των Μουρνιών. Μέχρι τότε δεν έχει δοθεί σε κυκλοφορία και παραμένει κλειστός για τα αυτοκίνητα.
«Oταν δοθεί σε κυκλοφορία η προέκταση της Ζυμβρακάκηδων, δεν θα υπάρχει ούτε ένας ελεύθερος χώρος για τα παιδιά από το Φράγκικο μέχρι τις Μουρνιές, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει ένα πάρκο στη χωροθετημένη έκταση των 1500 τμ.», λένε οι κάτοικοι της περιοχής.
Οι κάτοικοι της περιοχής – δεκάδες σπίτια βρίσκονται επί της Ζυμβρακάκηδων και στους κάθετους δρόμους – ανησυχούν για την επόμενη ημέρα όταν ο δρόμος δοθεί σε κυκλοφορία.
«Βλέπεται πόσα παιδιά παίζουν στο δρόμο τώρα που είναι κλειστός! Όταν δοθεί σε κυκλοφορία τι θα κάνουν; Τι θα κάνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι;» είναι τα ερωτήματα του κ. Γιώργου Αγγελάκη που μας δείχνει ένα μεγάλο οικόπεδο δίπλα στο δρόμο έκτασης 1500 τμ. που είναι χωροθετημένο να γίνει πάρκο και παιδική χαρά κάποια στιγμή. «Είναι επιτακτική ανάγκη ο Δήμος,η Περιφέρεια κάθε αρμόδιος να δρομολογήσει άμεσα τη δημιουργία του πάρκου. Είναι χωροθετημένο πρέπει να γίνει ώστε να υπάρχει μια διέξοδος για τα παιδιά και τους ενήλικους της γειτονιάς, μια διαρκώς αναπτυσσόμενη γειτονιά με  πάρα πολλούς κατοίκους» σημειώνει.
Δύο άλλοι κάτοικοι της περιοχής είναι οι κ. Ευτύχης και Γιάννης Καντηλιεράκης. «Ανησυχούμε για το τι θα γίνει όταν δοθεί η Ζυμβρακάκηδων στην κυκλοφορία. Θα είναι δρόμος από τον οποίο θα υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση αφού θα είναι η βασική έξοδος της πόλης. Τι θα γίνουν τόσα παιδιά που παίζουν τώρα στο δρόμο; Θα υπάρχει κίνδυνος για ατύχημα, θα είναι δύσκολο ακόμα και να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια» τονίζει ο κ. Ευτύχης συμπληρώνοντας πως «πρέπει ο Δήμος να δει το θέμα σοβαρά και να φτιάξει ένα πάρκο, μια παιδική χαρά. Ο χώρος υπάρχει».
Άλλη κάτοικος μας λέει πως τα 15 παιδιά που βλέπουμε στο δρόμο «δεν είναι τίποτα! Τις ημέρες της καραντίνας γίνονταν κανονική παρέλαση. Από το Φράγκικο στα Παχιανά μέχρι τις Μουρνιές δεν υπάρχει κανένα πάρκο, παιδική χαρά για τα παιδιά. Για αυτό λέμε ότι επιβάλλεται να γίνει κάτι αφού υπάρχει χωροθετημένο οικόπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου