Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Στη φυλακή για τον ξυλοδαρμό της δασκάλας

Ποινή φυλακισης 48 μηνών χωρίς αναστολή επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων στον γονέα που το μεσημέρι της Παρασκευής ξυλοκόπησε τη δασκάλα του ολοήμερου στο 14ο Δ.Σ. Χανίων.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και έκρινε άμεσα εκτελεστή την ποινή κάτι που σημαίνει ότι ο άνδρας που κρατούνταν από την Παρασκευή θα οδηγηθεί στη φυλακή.
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο άνδρας που στο παρελθόν έχει προχωρήσει σε πράξεις ενδοοικογενειακής βίας θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος για τη σχολική κοινότητα.
Υπενθυμίζεται ότι η δική  ξεκίνησε λίγο πριν τις 12:30 με κατάθεση της δασκάλας θύματος που ανέφερε πως στο σχολείο έχει πάει έγγραφό δικαστικής απόφασης που απαγορεύει στον πατέρα να έρθει σε επαφή με τα παιδιά. Στην συνέχεια η δασκάλα είπε ότι το ολοήμερο σχολούσε στις 4 και είχε ανοιχτεί η εξωτερική πόρτα για να μπουν οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους. Όπως υποστήριξε το θύμα, είδε τη μητέρα και τον πατέρα να αντιδικούν στην είσοδο και τους ζήτησε να κάνουν λίγο στη άκρη και ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε με συνεχείς μπουνιές, ενώ στη συνέχεια έπεσε κάτω και ο κατηγορούμενος βρίζοντας και απειλώντας την κλωτσούσε και την έσερνε από τα μαλλιά σε μια απόσταση 5 μέτρων. Από τα χτυπήματα έσπασε η μύτη της και το κόκκαλο κάτω από το μάτι της.
Στην συνέχεια κατέθεσε η εν διάσταση σύζυγος του κατηγορούμενου, η οποία ανέφερε πως έχει δεχθεί 30 επιθέσεις σε βάρος της, από τον κατηγορούμενο και ότι εκείνη την ημέρα επιτέθηκε αναίτια στη δασκάλα γρονθοκοπώντας την συνεχώς και στη συνέχεια σέρνοντας την από τα μαλλιά στο έδαφος.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος μίλησε για σκευωρία σε βάρος του ενώ παραδέχτηκε ότι κτύπησε την δασκάλα μία φορά. Μάλιστα, επειδή ο κατηγορούμενος έκανε υποδείξεις στο δικαστήριο η εισαγγελέας του είπε επακριβώς ” επαέ κουμάντο κάνουμε εμείς “.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γονέας ήταν κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενδοοικογενειακή απειλή και παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου