Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

45η αναπαράσταση Κρητικού γάμου

26bAκόμα πιο οργανωμένη και με μεγάλη συμμετοχή τοπικών παραδοσιακών συλλόγων η “45η αναπαράσταση Κρητικού γάμου” αύριο Τετάρτη στο Καστέλι Κισσάμου. Την εκδήλωση διοργανώνει όπως κάθε χρόνο Σύλλογος Προβολής Κισσάμου “Η Γραμβούσα”.
«Ο γάμος ξεκινάει από την παραλία Τελωνείου, θα σχηματιστεί πομπή  από την Τομπάζη που θα φτάσει στο κέντρο της Κισσάμου, στη συνέχεια θα περάσει την οδό Σκαλίδη και από την παλιά εθνική τράπεζα θα επιστρέψει πίσω στην πλατεία του αρχαιολογικού Μουσείου όπου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση» ανέφερε ο κ. Γιώργος Γεωργιλάκης, από το σύλλογο Προβολής Κισσάμου “Η Γραμβούσα”.

Στην κεντρική εκδήλωση θα παίξουν οι μουσικοί Μιχάλης Λουφαρδάκης και Κυριάκος Σταυριανουδάκης και θα την παρουσιάσει ο Μανώλης Οικονομάκης από το “Λύρα Fm” . Θα χορέψουν 7 χορευτικοί παραδοσιακοί σύλλογοι και θα τραγουδήσουν δύο ριζίτικες ομάδες.
«Και φέτος θα γίνει όλο το τελετουργικό ώστε να γνωρίσει ο κόσμος πως γίνονταν παλιά ο παραδοσιακός γάμος. Φέτος θα έχουμε μπομπονιέρες, προσκλητήρια και άμαξα με άλογα, ενώ θα συμμετέχει και ο σύλλογος των Γεωργαλίδικων αλόγων. Νύφη θα είναι η Έμιλυ Στημαδωράκη και γαμπρός ο Γιάννης Δημητρουλάκης. Η νύφη και ο γαμπρός θα ντυθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής ώστε να παρακολουθήσουν και οι τουρίστες την όλη διαδικασία και ήδη έχουν μοιρασθεί φυλλάδια σε 5 γλώσσες σε όλη την Κίσσαμο. Μετά την κεντρική εκδήλωση θα στηθούν γλέντια σε 5 διαφορετικά σημεία με ζωντανή μουσική μέχρι το πρωί» τόνισε ο κ. Γεωργιλάκης.
Και φέτος αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες για την αναπαράσταση που έχει γίνει θεσμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου