Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΓΙΑ ΤΟN ΣΤΑΘΜΟ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΧΑΝΙΩΝ

Ραδιοφωνική επανεκκίνηση!

Ξανά στον “αέρα” ο RAT FM

05Στις ραδιοφωνικές συχνότητες των FM στοχεύει να επιστρέψει το Radio TEI (RAT FM), το ραδιόφωνο των σπουδαστών του παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης.
studio
O πρώτος εναλλακτικός σταθμός που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 στα Χανιά και είχε δώσει  την ευκαιρία σε φοιτητές να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο των ερτζιανών αλλά και παράλληλα πρόσφερε ένα διαφορετικό μουσικό πρόγραμμα με έμφαση στην ποικιλία και στη διαφορετικότητα.
Εδώ και μερικούς μήνες  μια δραστήρια ομάδα φοιτητών  έχει ξεκινήσει να λειτουργεί το σταθμό στο παλιό του studio στο βόρειο μέρος των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ, κάνοντας πρόγραμμα στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα προσπαθεί να εκπέμψει και πάλι στα FM  κάνοντας τον και πάλι τον αγαπημένο σταθμό της νεολαίας.
RAT FMshmataki
«Ο σταθμός είχε κλείσει για κάποια χρόνια εξαιτίας  των πνευματικών δικαιωμάτων. Πλέον αυτό έχει αλλάξει ! Βρεθήκαμε παιδιά με μεράκι, που θέλουμε να ασχοληθούμε με το ραδιόφωνο γιατί το αγαπάμε και ξεκινήσαμε να εκπέμπουμε από το διαδίκτυο» μας λέει ο δευτεροετής σπουδαστής Νίκος Τζουγκαράκης. Η ανταπόκριση των φοιτητών στο νέο ξεκίνημα του σταθμού ήταν εντυπωσιακή κάτι που καταγράφουν καθημερινά τα παιδιά στις εκπομπές τους.
«Αυτό που έχουμε πετύχει ξεκινώντας και πάλι το σταθμό είναι ότι λειτουργούμε όπως μια οικογένεια. Μια οικογένεια που θέλει να μεγαλώσει και να αγκαλιαστεί και από τους σπουδαστές και από την τοπική κοινωνία» είναι τα λόγια του Χριστόφορου Μπράτση.
Ο  Γιάννης Χριστοβασίλης  μέλος και αυτός της ραδιοφωνικής ομάδας τονίζει πως «μέσα από το σταθμό θέλουμε να περάσει η φωνή του φοιτητή αλλά και η φωνή του ΤΕΙ. Για αυτό και βασικός μας στόχος είναι να επιστρέψουμε στα FM. Το πρακτικό μέρος της προσπάθειας, να στήσουμε μια κεραία και τα άλλα τεχνικά θέματα, είναι εύκολα για μας καθώς ήμαστε ηλεκτρονικοί. Υπάρχει όμως και το γραφειοκρατικό ζήτημα, οι αδειοδοτήσεις για τα οποία θέλουμε μια στήριξη και μια βοήθεια και από τη διοίκηση του ΤΕΙ».
Ο σταθμός έχει αυτή τη στιγμή εξοπλισμό ικανό να παίξει στο διαδίκτυο, όχι όμως να υποστηρίξει μια επιστροφή του στα FM.
Όσο για το πρόγραμμα; Ο Αλέξανδρος  Πανταζής μας επισημαίνει πως σε ότι αφορά το μουσικό μέρος του ο σταθμός καλύπτει όλα τα γούστα. «Έχουμε εκπομπές για όλους, μια ευρεία γκάμα από κρητική μουσική, λαϊκή μέχρι και ροκ και metal. Όχι όμως μόνο αυτό αλλά και  εκπομπή ενημέρωσης, εκπομπές για τα σπορ που ενδιαφέρουν τους φοιτητές αλλά και όλο τον κόσμο».
Μια τέτοια αθλητική εκπομπή κάνουν ο Χρήστος Ανταλόπουλος και ο Νίκος Γεωργάτος. «Για μας ο σταθμός είναι ένα   μικρό σχολείο, ένα αληθινό  εργαστήριο , πέρα από τον ψυχαγωγικό του χαρακτήρα» λέει ο Χρήστος, ενώ ο Νίκος συμπληρώνει ότι  «μέσα από την εκπομπή μας ενημερώνουμε για αγώνες, για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ γενικά για τον αθλητισμό και αυτό είναι κάτι που έχει απήχηση στους σπουδαστές».
Ρωτάμε τα παιδιά για την πιο σημαντική στιγμή της επανεκκίνησης του σταθμού. Ο Νίκος μας λέει και συμφωνούν και οι υπόλοιποι μαζί του πως ήταν η συνέντευξη του Γιάννη Μαρτσάκη. «Ο Γιάννης είναι ένας  έξω καρδιάς άνθρωπος και σπουδαίος καλλιτέχνης της Κρητικής μουσικής. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και εκείνη την ημέρα της συνέντευξης στο σταθμό ήλθαν πάνω    από 15 άτομα  στο σταθμό για να τον χαιρετίσουν!»
Τα παιδιά δηλώνουν ερασιτέχνες, απλοί φίλοι του ραδιοφώνου, αλλά το όνειρο τους είναι να δουν το σταθμό να λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα.
Info
•Ο σταθμός διαδικτυακά στο: https://ratfm.chania.teicrete.gr/
•FACEBOOK https://www.facebook.com/RadioTeifm/
•INSTAGRAM https://www.instagram.com/rat.fm/?hl=el
•Τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας:   Νίκος Τζουγκαράκης, Λευτέρης Τσουχλαράκης, Νίκος Γεωργάτος, Χρήστος Ανταλόπουλος, Γιώργος Κοϊκάς, Χριστόφορος Μπράτσης, Αλέξανδρος Πανταζής, Κώστας Παντελάκης, Μανώλης Παρασύρης, Πάνος Βελισσάρης, Γιάννης Χριστοβασίλης, Πάνος Κανέλλος, Χάρης Στυλιανάκης, Χρήστος Μπούνας, Μιχαέλα Μαρίνη, Ισαβέλλα Βογιατζή, Ελένα Μπούτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου