Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ

Χιλιάδες επισκέπτες στα Χανιά

1Δεκαπενταύγουστος των Ελλήνων επισκεπτών για τα Χανιά, με χιλιάδες άτομα να καταφθάνουν τις τελευταίες πέντε ημέρες τόσο ακτοπλοϊκώς όσο και αεροπορικώς στην Κρήτη.
Το αδιαχώρητο επικρατεί τις ημέρες αυτές όχι μόνο στο κέντρο, την παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι αλλά και στα χωριά της ενδοχώρας και δημοφιλείς προορισμούς όπως ο Πλατανιάς, η Γεωργιούπολη, η Αλμυρίδα, οι Καλύβες, το Κολυμπάρι, το Καστέλι Κισάμου, η Παλαιόχωρα, το Φραγκοκάστελλο Σφακίων.
Σύμφωνα με στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων το προηγούμενο τριήμερο έφθασαν στα Χανιά με πλοία, σχεδόν, 10.000 άτομα, ενώ επίσης πολύ αυξημένη ήταν και η κίνηση και το πρώτο δεκαήμερου του Αυγούστου, με πολλά ημερήσια δρομολόγια.
Αναφορικά με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο Χανίων, παρ’ ότι η Fraport δε δίνει στοιχεία με τις καθημερινές αφίξεις σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.” η κίνηση από charter του εξωτερικού ήταν αυξημένη καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου.
Σε ό,τι αφορά στις εσωτερικές πτήσεις η παύση των πτήσεων από τη Ryanair ήταν εμφανέστατη και τον Αύγουστο, παρά τις πτήσεις που ξεκίνησαν άλλες αεροπορικές εταιρείες (Ellinair).
2«Για πληρότητες σε ικανοποιητικά επίπεδα που δεν συμβαδίζουν όμως με τις αφίξεις», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων κ. Μανώλης Γιαννούλης (φωτ.). Σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη παρ’ ότι οι αφίξεις είναι πολύ μεγάλες «υπάρχουν κενά δωμάτια ακόμα και αυτήν την εποχή στα ξενοδοχεία των Χανίων.
Αυτό σημαίνει ότι πολύς κόσμος δεν πηγαίνει σε ξενοδοχειακά καταλύματα».
Αναφορικά με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κατοικίες, σπίτια διαπιστώνεται μια ισχυρή τάση σε αυτόν τον τύπο διακοπών καθώς πολλές οικογένειες ή μεγάλες παρέες φαίνεται να τον προτιμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου